Windows Store'da Uygulama Sayısı 50.000'e Ulaştı


Microsof, Windows 8 ve Phone işletim sistemiyle birlikte uygulama mağazasını da hayata geçirdi. Windows App Store’a yüklenen yazılım sayısı 50.000′e ulaştı.


Uygulama mağazası ( App Store ) hayatımıza Apple’a girildi. Uygulama mağazasının ismini aslında Apple Store olarak da biliyoruz. Telefonlarımızdan bu mağazalara giriyoruz ve uygulama yüklüyoruz. Uygulamaların bir kısmını ücretsiz yüklerken; bir kısmına da para ödemek zorundayız çünkü uygulamalar ücretli.


En çok uygulamaya sahip olan mağaza Apple Store ve uygulama mağazasında yaklaşık 850.000 uygulama mevcut. iPhone ve iPad’lerinize Apple Store’dan bu uygulamaları yükleyebiliyorsunuz ve uygulamalar güncellendiğinde update edebiliyorsunuz. Apple bu konuda lider durumda ve kendi sistemini kurmuş bir firma ve uygulamalardan çok ciddi bir para kazanıyor.


Diğer bir uygulama mağazasına da Google sahip. Android işletim sistemi kullanan telefonlar için Google Play uygulama mağazasını hayata geçirdi. Daha önce ismi Android Market’ti; fakat Google daha kolay bir isim bularak Google Play’e geçti. Android işletim sistemi Google’ın; fakat telefonlar başka markaların. Örnek olarak Samsung, Nexus, HTC gibi markalar Android işletim sistemi kullanıyorlar. Bu yönüyle Apple Store daha pratik bir yapıya sahip.


Apple Store ve Google Play’in ardından Microsoft’ta Windows işletim sistemleri için uygulama mağazasını kurdu. Uygulama mağazası kurmakla her şey bitmiyor, yazılımcıların Windows için uygulama geliştirmeleri de gerekiyor. Yazılım geliştiriciler Apple Store’dan çok iyi kazandıkları için genelde Apple Store için uygulama geliştiriyorlar. İkinci sırada ise Android’i tercih ediyorlar. Bu noktada Windows Store biraz geriden geliyor ve dezavantaja sahip.


Windows mobil cihazlar için yeni bir işletim sistemi ve uygulama mağazasında 50.000 uygulama mevcut. Yazılım geliştiriciler biraz ağır hareket ediyor; çünkü Apple Store ve Google Play onlar için çok fazla yeterli platformlar. Bu noktada Windows Store’un gelişmesi biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Windows Store açıldığında uygulama yükleme sayısı artış göstermişti; fakat aylar geçtikçe yükleme sayısı azalmaya başladı ve şu an ulaşılan uygulama sayısı yaklaşık 50.000.


Microsoft, Windows Store’u geliştirmek için teşvikler sunuyor; fakat Apple Store ve Google Play’in gördüğü ilgi yüzünden bu gelişme yavaşlıyor. Yazılımcılar da diğer platformlarla meşgul olduğu için Windows Store’a ilgisiz kalıyorlar. Bu durumda, Microsoft’un gelecekte uygulaması gereken strateji; Windows işletim sistemi kullanan mobil cihazların ve markaların sayısının artırılması olacaktır.




Related-items



Windows Store'da Uygulama Sayısı 50.000'e Ulaştı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor