iPhone Akıllı Kılıf Özelliği Sayesinde Kırılmayacak


Apple’ın yaptığı patent başvurusu sayesinde haberdar olduğumuz yeni teknoloji sayesinde; iPhone’larımızı düşürsek bile artık kırılmayacaklar. Kılıfların sahip olduğu teknolojik özellik sayesinde artık gönlünüz rahat bir şekilde iPhone’unuzu düşürebilirsiniz.


Telefonlarımızı düşürmek ya da bir yerlerde unutmak en büyük problemlerimizin başında geliyor. Özellikle bu telefonlar akıllı telefonlarsa daha çok dikkat etmek zorundayız; çünkü 2,000 TL verip aldığımız bir telefonu düşürdükten sonra sanırım 1 ay depresyona girebiliriz. Geçenlerde ben de telefonumu yüz üstü düşürdüm ve şu an ekranı yarım çalışıyor.


Neyse ki Apple yeni bir teknolojiyle bizi bu dertten kurtaracak. Apple’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı patent başvurusu sayesinde haberdar olduğumuz kılıflar gerçekten çok önemli bir gelişme. Bu kılıflar sahip olduğu elektronik devre sayesinde, herhangi bir düşme anında iPhone’unuzu koruyacak. Bu özellik sayesinde siz de düşmelerden korkmayacaksınız ve gönül rahatlığıyla telefonunuzu taşıyabileceksiniz.


Kılıf düşme anını tespit edecek ve düşme gerçekleşirken telefonun düşme açısını hesaplayarak en iyi düşmeyi gerçekleştirmesi için telefonu hareket ettirecek. Yani telefonun en güçlü olduğu noktayla yere temas etmesini sağlayacak. Örnek vermemiz gerekirse, telefonun en güçlü / dirençli noktası köşeleri. En dirençsiz noktası ise ekranı. Telefonlar ekranları üzerine düştüğünde veya ekranların köşelerini yere vurduğunda cam kırılabiliyor.


Apple Amerikan Patent ofisine bu teknoloji için patent başvurusu yaptı ve üreteceği kılıflara bu teknolojiyi entegre ederek satışa sunacak. Bu teknoloji sadece Apple kılıflarında değil; diğer marka telefonların kılıflarında da kullanılacak. Tabi ki firmalar, Apple’a para ödemek ve kullanım lisansı almak zorunda!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor