3D Printer Kullanarak Silah Üretmek İçin Onay Alındı


3D / Boyutlu Printerlar hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladı ve çok kısa sürede her alanda yaygın olarak kullanılacak. 3D Printerlar silah üretiminde de kullanılabilecek. 3 Boyutlu yazıcıları aracılığıyla Prototip olarak silah üretimi yapıldı ve Amerika’da üretim lisansı alındı.


3 boyutlu yazıcıları geliştirmeye ilk askeri kuruluşlar ve üniversiteler başladı; çünkü bu türden yazıcıları geliştirmek ciddi bütçeler gerektiriyordu. Daha sonra özel girişimler de 3 boyutlu yazıcıları geliştirmeye soyundu. Özel girişimlerin amacı 3 boyutlu yazıcıları geliştirerek daha ucuza üretmek ve herkesin kullanımına sunmaktı. Bu kuruluşlar internet üzerinden çok ciddi bağışlar toplayarak 3 boyutlu yazıcıları geliştirdiler.



FormLabs’ın ürettiği 3 boyutlu yazıcı Form 1′i tanıtmıştık ve özelliklerinden bahsetmiştik. Kickstar açık kaynak projesiyle başlayan proje meyvelerini verdi ve Form 1 isimli 3 boyutlu yazıcı ortaya çıktı. 3 Boyutlu yazıcılar yaklaşık 10 yıldır gündemde ve geliştirilme aşamaları 30 – 40 yıl öncesine kadar gidiyor. 3 boyutlu yazıcıların teknolojik alt yapısı ve ARGE süreci çok maliyetli olduğu için şimdilik Üniversiteler, Devlet Kuruluşları ve Savunma Sanayi şirketleri tarafından geliştiriliyor.





Yukarıda da bahsettiğimiz gibi FormLabs’ın Form 1 isimli projesi sayesinde çok kısa bir süre içinde herkes düşük bütçeli bu yazıcıları kullanarak 3 boyutlu objeler üretebilecek. FormLabs’ın projesine benzer bir mantıkla yola çıkan Defense Distributed 3 boyutlu yazıcılarda silah üretmek için proje başlattı ve bağış toplayarak yazıcıyı geliştirdi. Proje açık kaynaklı olarak ilerliyor. Projeyi başlatan kuruluş, 3 boyutlu yazıcılarda silah üretmek için “federal lisans” başvurusunda bulundu ve lisansı alarak 3 boyutlu yazıcılarda silah üretme izni aldı.


Bu izinden sonra Defense Distributed 3 boyutlu yazıcı kullanarak silah üretecek. Aslında firma silah parçalarını 3 boyutlu yazıcıda üretip satışa çıkaracak. Üretilen bu parçalar kayıt altına alınacak ve parçaların kimin için üretildiği veya kimse satıldığı Amerikan hükümetine bildirilecek. İleride bu yazıcıların daha da gelişmesi ve evlerde kullanılmasıyla birlikte, artık herkes evinde silah üretebilecek.


Aşağıdaki video’da firmanın sunumunu ve 3 boyutlu yazıcılarda üretilen prototip silahları görebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle inanılmaz ve bir o kadar da tehlikeli bir sürece doğru gidiyoruz.


 




Related-items



3D Printer Kullanarak Silah Üretmek İçin Onay Alındı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor