2017'de Global Mobil Üyelik Sayısı 8.9 Milyara Yükselecek

 


2010 yılından sonra akıllı telefonların da gelişmesiyle dünya çapında bir mobil devrim yaşandı ve bu mobil devrim neticesinde mobil üyeliklerin sayısı hızla artmaya başladı. 2017 yılında dünya genelinde mobil üyelik rakamları 8.9 milyara ulaşacak.


Strategy Analytics’e göre 2017 yılında mobil üyelik rakamları çok ciddi bir artış göstererek 8.9 milyara ulaşacak ve bu üyeliklerin yüzde 80′i gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar tarafından gerçekleştirilecek.


global mobile subscriptions


Yukarıdaki grafiği incelediğinizde yıllara göre artışın nasıl gerçekleştiğini göreceksiniz. 2001 yılında 1 milyarın altında mobil üyelik gerçekleşirken; bu rakam günümüzde 6 milyar civarındadır. Artış oranına göre yapılan hesaplamalar 2017 yılında mobil üyelik sayısının 8.9 milyarı bulacağını gösteriyor.


Geçtiğimiz hafta düzenlenen Dünya Mobil Kongresinde Gelecek Milyarlar temalı bir sunum gerçekleştirildi ve internete bağlanacak kitleler hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan sunumda geleceğin mobil dünya üzerine kurulacağı üzerinde duruldu ve bu gelişmenin özellikle uygulama üreticileri, telekomünikasyon hizmeti veren şirketler için çok önemli bir gelişme olduğundan bahsedildi.


Bu büyümenin yüzde 80′lik bir kısmının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşeceği ve bu ülkelerden başlıcaları Çin, Hindistan gibi ülkeler olacağı da raporda belirtildi. İkinci sırada ise ortadoğu geliyor. Ortadoğu coğrafyasının da çok yakın bir zamanda mobil dünyaya kapılarını tamamen açacağı bu raporda açıklanıyor.


Bu rapora göre gelişmekte olan ülkeler; gelişmiş ülkelere göre daha yüksek bir üyelik gerçekleştiriyor ve mobil cihaz kullanımı bu ülkelerde çok daha yukarılarda. Gelişmiş ülkelerde büyüme hızı yüzde 2.8 olurken; gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 7.5 olarak gerçekleşti. Abonelik sayısının 2017 yılında bu şekilde artmasına paralel olarak, mobil kullanımdan dolayı gelirlerin de 3 kat artacağı öngörülüyor.


Bu gelişmeyle ilgili Afrika Kıtasından örnek vermek gerekirse 2000 yılında 220 milyon orta sınıfa mensup insan varken, bu rakam 2010 yılında 350 milyona yükseldi. Bu rakamın yükselmesiyle birlikte mobil telefon ve tablet kullanım sayısı da bu kıtada hızla yükseldi. Aynı şekilde Türkiye’de de bu oranlar hızla artış gösteriyor.


Mobil pazarın dünya genelinde hızlı bir artış göstermesi, şirketlerin de yatırımlarını bu alana kaydırmasına neden oluyor. Örnek olarak bilgisayar üreticisi Asus gibi firmalar tablet ve akıllı telefon üretmeye başladı. PC satışlarının son yıllarda düşmesi de buna neden oldu ve gözler mobil pazara çevrildi. Artık yeni yatırım alanı mobil pazar olacak ve bu alana yatırım yapan şirketler eğer iyi bir strateji izlerse çok başarılı olacak.


 


 



2017'de Global Mobil Üyelik Sayısı 8.9 Milyara Yükselecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor