4 Pervaneli Quadcopter Hayat Kurtaracak

4 Pervaneli Quadcopter kavramı hayatımıza Irak savaşıyla girdi ve bizde bu uçan cisimlerin varlığını bu savaş sayesinde öğrenmiş oldu. Drone’lar savaşın dışına çıkarak, önümüzdeki günlerde insan hayatını kurtarmaya başlayacak.


QUADCOPTER’LER ÇOK HIZLI


Drone’lar ve Quadcopter’lerin değişik modelleri mevcut; fakat havada alçalabilen ve her yöne hareket eden modeline Quadcopter diyoruz. Bu helikopterlerin 4 pervanesi var ve bu pervaneler sayesinde çok hızlı hareket edebiliyorlar. Ayrıca bu helikopterler çok rahat bir şekilde her ortamda alçalabiliyor, yükselebiliyor ve her yere inebiliyorlar.


DOĞA OLAYLARINDA YARDIM İÇİN UÇACAKLAR


Denizde dalgalı bir fırtınadan dolayı gemiden aşağı düştünüz veya denize fazla açıldınız ve azgın dalgalardan dolayı kıyıya ulaşamıyorsunuz. Evet bu senaryolar size biraz abartılı gelebilir; fakat Japonya’da yaşanan Tsunami veya Amerika’da yaşadığımız doğa olaylarını düşündüğümüzde bu tür doğa olaylarıyla karşı karşıya kalabiliriz.


RTS LABS PROJEYİ GELİŞTİRİYOR


Neyse ki teknoloji gelişiyor ve Quadcopterler çok yakın bir süre sonra Kurtarma Quadcopter’lerine dönüşecek. Herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda bu araçlar yardımınıza gelecek. Sahip oldukları üstün manevra kabiliyete ve hızları sayesinde sizi tehlikeli dalgaların arasından çekip alacak. RTS Labs isimli firma Pars isili proje üzerinde çalışıyor ve kısa bir süre içinde proje hayata geçerek Resque Quadcopter’in üretimine başlanacak.


PROJENİN İSMİ PARS


Pars denizin üzerinde uzaktan kumanda aracılığıyla hareket edebilecek ve gece gündüz her türlü koşulda uçabilecek. Pars’ın üzerinde ısı algılayıcılar olduğu için vücut ısınızdan sizi tespit edebilecek ve karanlıkta bile sizi rahatlıkla bulabilecek. Üzerinde bulunan aydınlatma sayesinde yardım esnasında diğer ekibe yol gösterebilecek. Pars’ın bir diğer özelliği de entegre GPS sistemine sahip olması. GPS sayesinde hem uzaktan uydu aracılığıyla yönetilebilecek; hem de kurtarma bölgesinin koordinatlarını sisteme gönderecek.


Pars projesi çok faydalı olacak bir proje ve bu proje sayesinde gelecekte insanların hayatı her türlü tehlikelerden kurtulacak. Bu yönüyle projeye destek vermek gerekiyor. Projenin ana sayfasına gitmek için tıklayın lütfen: Siteye Git 


// ]]>


Related-items



 



4 Pervaneli Quadcopter Hayat Kurtaracak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor