LinkedIn Arama Özellikleri Geliştirildi


Profesyonel Sosyal Ağ LinkedIn bugün duyurduğu güncellemeyle arama özelliklerini geliştirdi. Bu özellikler arasında otomatik tamamlama, önerilen kelimeler, farklı ürün kategorilerinde arama gibi yenilikler var.


Arama Özelliklerinde Önemli Yenilikler 


LinkedIn özellikle beyaz yakalılar için önemli bir iş sosyal ağı. Bu ağ sayesinde yöneticiler birbirleriyle haberleşebiliyor, birbirlerinin iş deneyimlerini ve yeteneklerini görebiliyor ve ağ üzerinden aradıkları iş ve şirketlere ulaşabiliyor. Ayrıca profesyonel olarak yeni iş ortamları yaratarak satış hacimlerini artırabiliyor. Yani LinkedIn, Kariyer.net’den daha farklı bir platform ve uluslararası bir network.


LinkedIn bugün duyurduğu güncellemeyle arama özelliklerinde yeniliklere gitti. Bu yeniliklerin en önemlisi yıllara göre arama. Otomatik metin tamamlama, önerilen kelimeler, farklı ürün kategorilerinde arama ve aramaları kaydetme gibi yenilikler gerçekten çok başarılı. LinkedIn, getirdiği bu yeniliklerle kullanıcıların sitede daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak ve bu sayede daha farklı reklam stratejisine yönelecek. Aslında bu güncellemenin amacı biraz daha reklam pastasını büyütmek amaçlı!


Facebook Graph Search Esin Kaynağı Oldu


LinkedIn’den güncellemeyle ilgili açıklama; platformun daha sosyal bir hale geçmesi yönünde ilk adımlar olduğunu özellikle vurguluyor. Bu adımla LinkedIn profesyonel sosyal ağ özelliğinin yanısıra, kullanıcıların birbirleriyle daha hızlı ve sık iletişim kurmasını amaçlıyor. Şirket, basit bir database alt yapısından daha detaylı ve bilgiyi daha iyi yöneten database alt yapısına geçiyor. Aslında LinkedIn bu adımla profesyonel bir Facebook olma yolunda ilerliyor diyebiliriz.


LinkedIn’in yaptığı bu güncelleme tüm Dünya’da aynı anda yayına girdi ve profilinize girdiğinizde yeni özellikleri kullanabileceksiniz. LinkedIn’de yılda 5.7 milyar arama yapılıyor ve bu datalar özellikle reklam dünyası için çok önemli. LinkedIn’de para kazanan profesyonellerin yer aldığını düşünürsek, şirketin sağladığı data gerçekten çok değerli! Bu aramalara ulaşmak için firmaların ne kadar paralar ödediğini buradan açıklamayalım:)


Sitenin Tamamında Arama Yapabileceksiniz


Yeni gelen özellikler arasında, eskiden arama yaptığınızda sadece sizin bilgilerinizle doğru orantılı arama yapılıyordu ve sitenin tamamında arama yapamıyordunuz. Güncellemeyle artık bütün site içinde arama yapabileceksiniz. Yeni algoritma sayesinde aramalarda Google’da olduğu gibi otomatik tamamlama özelliği size destek olacak. Ayrıca, iş arayanlar için yeni imkanları da onlarla ilgili alanlar için getirecek, bu çok önemli bir özellik.


LinkedIn dünya çapında 200+ milyonun üzerinde profesyonel kullanıcıya sahip çok önemli bir sosyal ağ ve bu ağ sayesinde iş hacimlerinizi artırabilir, aradığınız işi bulabilir ve yeteneklerinizi iş dünyasına duyurabilirsiniz.


// ]]>


 




Related-items


 



LinkedIn Arama Özellikleri Geliştirildi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor