LG Akıllı Saat (Smart Watch) Üretmeye Karar Verdi




Akıllı telefonlar günümüzün trendi; fakat birkaç yıl içinde akıllı telefonların pabucunu dama atacak cihazlar geliyor. LG’de akıllı saat üretmeye karar verdi ve kısa bir süre sonra akıllı saatleri ( Smart Watch ) kullanmaya başlayacaksınız.

İlk olarak Apple’ın iWatch çıkaracağı haberlerinden sonra gözler bu teknolojiye çevrildi. Başta insanlar ve teknoloji otoriteleri akıllı saatlere soğuk baktıysa da şimdi bu önyargı kırıldı ve firmalar birer birer, bu saatlerin üretimine gireceklerini açıklıyorlar. Bu firmalardan bir tanesi de LG. Firmaya yakın kaynakların sızdırdığı rapora göre LG akıllı saat üretimine başlayacak.


LG akıllı saatini geliştirmeye çoktan başladı ve önümüzdeki birkaç yıl içinde geliştirdiği saati satışa sunacak. Aynı şekilde Google’da kendi akıllı saati Google Watch’ı geliştirmeye devam ediyor ve LG gibi Google da birkaç yıl içinde hem Google Watch’ı; hem de Google Glass’ı tanıtacak ve satışa çıkaracak. Apple’ın iWatch’ı da sayarsak, önümüzdeki birkaç yıl içinde pazarda 3 farklı markanın akıllı saati olacak.


LG Güney Koreli bir firma ve Samsung’un ardından geliyor. Şirket Güney Kore ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde elektronik pazarda önemli bir yere sahip. LG bu gücünü ARGE yatırımlarına yansıtıyor ve uzun süredir telefon ve saat özelliklerini birleştireceği proje üzerinde çalışıyor. LG, CES 2009 teknoloji fuarında LG-GD910 modeliyle dokunmatik ekran saatinin demosunu tanıtmıştı. Bu akıllı saat 3G özelliğine sahipti ve döneminden bir adım ileri teknolojik özellikler sergiliyordu.


Aslında akıllı saat teknolojisi üzerinde sadece LG çalışmıyor. Apple, Sony, Microsoft, Google gibi teknolojinin lider firmaları da akıllı saatlerini gizli bir şekilde geliştiriyor. Önümüzdeki yıllarda pazarda çok farklı markaların akıllı saatlerini göreceğiz ve bu akıllı saatlerin içinden Apple’ın akıllı saati tasarım anlamında bir adım öne çıkabilir.




Related-items



LG Akıllı Saat (Smart Watch) Üretmeye Karar Verdi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor