GoPro Hero 3, Bir Kameranın Ötesinde Başarı Hikayesi

 


Kim, işsi bir sörfçü olan görsel sanat me unu 26 yaşında Nicholas Woodman tarafından kurulan GoPro kamera şirketinin, milyar dolarlık bir imparatorluğuna dönüşeceğini tahmin edebilirdi ki?


Woodman 26 yaşında okuldan me un olan işşi bir gençtir ve boş amanlarında ne yapacağını düşünürken tüm enerjisini sörf yapmaya verir. Endeno ya’da sörf yaparken, bu gü el dalga akıntılarını ve arkadaşlarının görüntüsünü çekecek bir kamera araştırmaya başlar. İşte hikaye burada başlıyor ve yukarıdaki videonun çekildiği GoPro Hero 3′le sonuçlanan milyar dolarlık bir hikayenin temeli atılır.


Woodman bileğe bağlanan ve su geçirmeyen bir kamera ü erinde düşünmeye başlar ve ilk GoPro kamerayı ortaya çıkarır. Saha sonraki dönemlerde kamerayı geliştirir ve daha iyi görüntüler elde etmeye başlar. Daha sonra Woodman araba yarışlarında her araç için 100 $’dan kamera kiralandığını öğrenir ve geliştirdiği kamerayı araba yarışlarında kiralamaya başlar ve artık Woodman para ka anmaya başlamıştır.


Daha sonraki dönemlerde GoPro spor extreme sporlarda kullanılmaya başlanır ve birkaç yıl geçtikten sonra artık bu sporlar için GoPro olma sa olma olmuştur. GoPro daha sonraki dönemlerde RedBull’un da organi asyonlarda yer almasıyla iyice büyümüş ve güç ka anmıştır.  RedBull’un u aydan atlayışını gerçekleştiren Felix’te GoPro kamera kullanmıştır. Bu sponsorluklardan sonra kameranın ünü extreme sporlardan – normal kullanıcılara kadar yayılmış ve firma milyar dolarlık bir imparatorluğa dönüşmüştür.


GoPro ününü aslında hak etmiştir; çünkü boyutları itibariyle çok küçük olan ve sporcuların rahatlıkla kullanabileceği ve extreme spor yaparken onları rahatsı etmeyecek bir kamera ortaya çıkmıştır ve bu kamera HD çekim yapmaktadır. Örnek olarak GoPro’nun en yeni modeli olan Hero 3 ile çekilmiş yukarıdaki video’yu i lerseni ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksını . Bir sporcunun kaskına takılan kamerayla bu kadar kaliteli görüntü çekebiliyorsunu .


GoPro’nun bu konuda söylediği sadece şudur : “Bi im kameralarımı insanların en heyecanlı anlarını çekmektedir.”


GoPro Hero3 : Black Edition 1080p full-HD görüntü çekme ö elliğinin yanında kablosu bağlantıyla çektiği görüntüleri anında aktarma ö elliğine sahiptir. Kamera yaklaşık 50 – 60 gram ağırlığındadır ki, bu ağırlık böyle bir kamera için gerçekten teknoloji harikasıdır. GoPro Hero3′ün Amerika satış fiyatı 400 $ civarındadır.


 


 



GoPro Hero 3, Bir Kameranın Ötesinde Başarı Hikayesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor