LG ve Samsung'un Arası Galaxy S4 İçin Açıldı


Son çıkan haberlere göre iki Koreli firma olan Samsung ve LG’nin arası Galaxy S4′le gelen bir özellikten dolayı açıldı. LG, Galaxy S4′le gelen Eye-Control özelliğinin patentinin kendisine ait olduğunu ve Samsung bu patenti ihlal ederek bu özelliği S4′te kullandı.


Samsung Galaxy S4′le birlikte gelen Eye-Control özelliği, video izlerken başka bir yere baktığınızda video duraklatılıyor ve tekrar telefona baktığınızda video oynatılıyor.  LG bu teknolojinin kendisine ait olduğu ve bu teknolojinin patentine sahip olduğunu iddia ediyor. Samsung ise, kendilerinin Eye-Tracking özelliğini kullanmadıklarını; S4′te kullanılan teknolojinin sadece yüz tanıma özelliğine sahip olduğunu belirtti.


LG bu teknolojiyi Optimus G Pro cihazında kullanıyor ve cihaz videoları göz kontrol özelliği sayesinde uzaktan kontrol edebiliyor. Bu teknoloji sayesinde gözün baktığı yer tespit ediliyor ve eğer video izlenmiyorsa cihaz videoyu otomatik olarak durduruyor. Bu teknoloji aslında çok önemli ve patentine sahip olan firma; bu teknoloji kullanmak isteyen şirketlerden belirli bir ücret talep edebilir.


LG gözle kontrol özelliği için 2009′da patent başvurusu yaptığını belirtiyor; aynı şekilde Samsung ise Eye Pause adı altında 2013′te patent başvurusu yaptıklarını belirtiyor. Aslında bu durumda LG biraz daha haklı olarak öne çıkıyor. Son zamanlarda üst düzey teknoloji firmaları arasında bu tarz davalar çok yaygın. Özellikle Samsung hakkında patent ihlal davaları sayısı artıyor. LG ve Samsung daha önce de LED TV ekran teknolojisi ihlali için birbirlerini suçlamışlardı.




Related-items


 



LG ve Samsung'un Arası Galaxy S4 İçin Açıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor