iPad Hacker'ı 3 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı


114,000 iPad 3G kullanıcısını hackleyen ve bu kullanıcıların tabletlerden bilgilerini çalan AKA kısa isimli Andrew Auernheimer 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Andrew Auernheimer, kısa ismi AKA ve AT&T hackerı olarak biliniyor. 2010 yılında 114,000 iPad 3G kullanıcısını hackledi ve bu suçtan dolayı 3 yıl cezaya çarptırıldı. İnsanların tabletlerine izinsiz girme işleminden dolayı cezaya çarptırılan Andrew, cezasını çekmesi için hapse gönderildi.


Andrew 41 ay cezaya çarptırılmasına rağmen onanan 3 yıl cezasını çekmek için hapse gönderildi. Ayrıca AT&T’ye verdiği zarardan dolayı da 73.000 $ tazminat ödemeye mahkum edildi. Aslında Andrew’in cezası toplamda 5 yıl olarak tayin edildi; fakat iyi hali dikkate alınarak ceza hafifletildi ve Andrew 3 yıl hapis yatıp çıkacak.


Andrew bir internet sitesine verdiği röportajda aslında bu dataları AT&T’nin kendisinin servis ettiğini ve sistemlerini iyi koruyamadığı için suçu kendi üzerine attıklarından bahsetti. Aslında kendisinin bir güvenlik uzmanı olduğunu ve sistemi test ettiğinden bahseden Andrew bu cezaların anlamsız olduğunda ve hükümete bu konuda hiç güven kalmadığından bahsetti.


Andrew’ün bu cezayı almasının nedeni, 2010 yılında bir güvenlik açığından faydalanarak AT&T’nin database’ine sızarak 114,000 iPad 3G kullanıcısının bilgilerine ulaştı ve bu ulaştığı bilgileri bir gazeteciyle paylaştı. Aslında buna benzer bir olay da geçtiğimiz aylarda yaşadığımız Aaron Swartz olayıydı ve Aaron’da ceza aldıktan sonra intihar ederek yaşamına son vermişti.


Aaron’un yaşadığı bu olaydan sonra Hackerlar Amerika’daki devlet kurumlarının sitelerine saldırı düzenleyerek Aaron’un intikamını alacaklarını duyurmuşlardı. Amerika’da bu tarz cezalar son zamanlarda artmaya başladı ve bu olayların da arkası gelecek gibi görünüyor.




Related-items


 


 



iPad Hacker'ı 3 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor