iPad, iPhone, iPod Wireless Aracılığıyla Şarj Edilecek

 


Apple, ürettiği akıllı cihazların kablosuz şarj edilebilmesi için uzun süredir yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor ve çok kısa bir süre sonra bu teknolojiyi hayata geçirecek.


Apple’ın yaptığı patent başvurusu, Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi’nin yayınladığı duyuru sonrasında ortaya çıktı ve patent konusu wireless aracılığıyla şarj teknolojisi hakkında detaylar ortaya çıktı. Detaylara göre Apple çok kısa bir süre içinde iPad, iPhone ve iPod gibi mobil cihazlarını wireless aracılığıyla şarj edebilecek.


induction-smart-cover


Apple’ın yaptığı başvurular incelendiğinde, şirketin gelecekte ürettiği cihazlarında kullanmayı planladığı ileri teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu teknolojiler arasında wireless şarj özelliği ve optik zoom gibi teknolojik özellikler bulunuyor.


Apple patent başvurusunu yaptığı teknolojiyi geliştirdiğinde, iPad tabletler Smart Cover aracılığıyla şarj edilebilecek. Smart Cover kablosuz teknoloji aracılığıyla topladığı elektrik enerjisini, ekranın etrafındaki sensörler aracılığıyla tabletin bataryasına ulaştıracak. İkinci bir yöntem olarak da tabletin ekranı aracılığıyla toplanan elektrik enerjisinin bataryaya ulaştırılması.


Bu teknolojinin üretim aşamasına geçmesiyle ekran koruyucular, kablosuz ağların yaydığı enerjiyi toplayarak akıllı cihazlara aktaracak ve bu cihazların bataryaları ekran koruyucu aparatlar tarafından şarj edilecek.


Apple’ın patent başvurusunu görmek için tıklayınız


Apple’ın akıllı cihazlar için geliştirdiği ikinci önemli teknoloji ise optik zoom özelliğine sahip mobil kameralar. Bu kamera teknolojisi sayesinde Apple cihazlarında kullanan kamera sistemleri değişecek. Bu teknolojinin hayata geçmesiyle kameralar şimdiki kullanım sisteminden farklı yöntemlerle de akıllı cihazlara ya da iPhone 5′s gibi cihazların kılıflarına monte edilebilecek.


Bu kamera teknolojisi sayesinde, mobil cihazlarda şu an kullanılan kamera sistemi tamamen değişecek. Dijital kameraların görüntü kalitesi çok yeterli olmadığı için, bu kameraların yerini çok kaliteli zoom özelliği sağlayan kameralar alacak. Optik zoom teknolojisine sahip kameralar eski sistemden farklı olarak; görüntüleri yansıtabilen ve her düzleme yerleştirilebilen mikro aynalara sahip olacak.


Bu aynalar sayesinde görüntüler 90 derece veya daha fazla yansıtabilecek ve bu sayede kameralar cihazların enine ya da boyuna doğru yerleştirilebilecek. Kameraların yerleştirilme tekniğiyle boyutların büyümesi teknolojik olarak daha fazla gelişmelerine imkan verecek ve bu teknik sayesinde çok kaliteli görüntüler alınabilecek.


Linke Tıklayarak Resimleri İnceleyebilirsiniz


Yukarıda bahsettiğimiz iki teknoloji sayesinde Apple, akıllı mobil cihazlarının şarj ve kamera teknolojisini geliştirmek için kolları sıvadığını görüyoruz ve birkaç yıl içinde bu teknolojilerin kullanıldığı iPhone, iPad ve iPod’lar raflarda göreceğiz.


 



iPad, iPhone, iPod Wireless Aracılığıyla Şarj Edilecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor