Akıllı Telefon Ekranları Safirden Üretilecek


Akıllı telefonlar dokunmatik ekranlara sahip ve artık klavyeleri neredeyse hiçbir akıllı telefonda kullanmıyoruz. Bu telefonlardaki en büyük handikap ekranlarının kolay çizilmesi ve bundan dolayı koruyucu uygulamak zorunda kalmamız. Yakın bir zamanda bu dertten kurtulacaksınız.


Akıllı telefonların ekranları gerçekten çok işlevsel ve aynı şekilde çok hassas. Eğer bu telefonlara ekran koruyucu uygulamazsak çok çabuk çiziliyorlar ve kötü bir görüntü oluşuyor. Bu görüntüyü engellemek için ekran koruyucu uyguluyoruz; fakat ekran koruyucuların üzerindeki hava kabarcıkları çok çirkin gözüküyor.


Yukarıda saydığımız bütün problemlerden bizi kurtaracak bir teknoloji duyuruldu. Ekranların üretiminde çok kısa süre içinde safir kullanılacak. Safir günümüzde askeri teknolojide kullanılıyor ve çok dirençli olması sayesinde öne çıkıyor. Safirden üretilecek ekranlar çizilmeyecek ve betona düşse bile kırılmayacak. Safir elmas kadar güçlü bir mineral ve ek 30$ maliyetle akıllı telefonlarınızda kullanabileceksiniz. Gorilla Glass’ın maliyeti telefon başına 3$.


Akıllı telefonlarda günümüzde kullanılan ekran teknolojisi Gorilla Glass ve Alkali-Aluminosilicate maddesi kullanılarak üretilen bir özel bir cam. Gorilla Glass oldukça güçlü bir yapıya sahip ve kolay kolay çizilmiyor; fakat telefon düştüğü zaman ekran çok çabuk bir şekilde kırılıyor. Telefonların ekranları safirden üretilerek bu kırılmanın önüne geçilecek ve ekran koruyucu ya da kılıf kullanmak zorunda kalmayacaksınız.




Related-items



Akıllı Telefon Ekranları Safirden Üretilecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor