iPad Mini 2 Gelecek Ay Çıkıyor İşte Özellikleri


iPad Mini 2 söylentileri sosyal medyada dolaşmaya başladı. Bu söylentilere göre 2013 yılı 2. çeyreğinde iPad Mini 2 tanıtılacak ve çok kısa bir süre içinde de pazara sürülecek. Aslında söylentilerin her zaman yüzde 95 doğru çıktığını biliyoruz ve bu söylentiye de inanmak gerekiyor.


13003-iPadmini-subhead


Söylentilere göre iPad Mini 2 retina ekrana sahip olacak ve ekran çözünürlüğü 2,048 x 1,536 piksel olacak. Bir önceki iPad Mini’nin ekranı retina değildi ve genel itibariyle özellikleri iPad 2′ye çok yakındı. iPad mini 2′nin ekranı 7.9 inç olacak ve retina ekran kullanılmasıyla birlikte cihazın piksel yoğunluğu 324 ppi olacak..


iPad mini 2′de retina ekran kullanılması, tabletin kalınlığının artıp artmayacağı henüz kesin değil. Ya da tam tersine tabletin kalınlığının daha da incelmesini bekleyenlerin bu beklentileri ne kadar karşılanacak, bunu bekleyip göreceğiz. iPad mini 2′lerde kullanılacak retina ekranlar Apple’ın maliyetlerini de artıracak, bundan dolayı iPad mini 2 ilk cihazdan biraz daha pahalıya satılacak.


13003-iPadmini-subhead1


Apple’ın attığı adımları çok iyi takip eden kaynaklardan gelen bilgiye göre cihazın çıkış tarihi çok yakın. Apple iPad mini 2′yi önümüzdeki ay çıkaracak. Bu tarihin seçilmesinin iki önemli nedeni var. İlki Apple, rakibi Samsung’un Galaxy Note 3′ü yakın bir tarihte piyasaya süreceğini düşünüyor. İkinci nedeni ise cihazı yaz öncesinde piyasaya çıkararak satışları artırmayı planlıyor.


iPad mini 2′nin çıkış tarihi neredeyse kesin gibi; fakat retina ekranla mı çıkacak, bu konuda belirsizlik söz konusu. Apple bu konuda henüz bir bilgilendirme yapmadı; fakat rekabetin artması ve bir önceki cihazda dillendirilen şikayetlerden dolayı cihazın ekranı retina olabilir. Apple’a ekran sağlayan firmalardan sızan bilgilere göre retina ekranlar iPad mini 2′lere montajı yapılıyor ve cihaz çok kısa bir süre içinde satışa sunulacak.


13003-iPadmini-subhead2


ilk nesil iPad mini 7.9 inç ekrana sahipti ve ekran çözünürlüğü 1024 x 768 ve piksel yoğunluğu da 264 ppi olarak satışa sunuldu. İkinci nesil iPad mini 2 de 7.9 inç retina ekran kullanılacak ve ekran çözünürlüğü 2,048 x 1,536 piksel olacak ve bir önceki cihazı ikiye katlayacak. İkinci nesil iPad mini 2′nin ekran piksel yoğunluğu ise 324 ppi olacak.


Bir önceki iPad mini de işlemci olarak A5 çip kullanılmış. iPad mini 2′de işlemci olarak A6x veya daha yeni nesil bir işlemci kullanılması bekleniyor. Bunun yanında iPad mini 7.2 mm kalınlığa sahipti. iPad mini 2 de bu rakam daha da aşağıda çekilerek 7 mm’nin altına düşebilir. İpad mini 2 bir önceki cihazdan farklı olarak daha ince, daha renkli ve daha parlak olarak satışa sunulacak.


13003-iPadmini-subhead3


iPad Mini sessiz sedasız çıktı ve kullanıcılar cihaza önce temkinli yaklaştı; fakat iPad’den farkı boyutları ve taşıma kolaylığı olduğu için, iPad mini hızlı bir şekilde popüler oldu. Taşıma kolaylığı bile bu cihazın daha hızlı kabul görmesini sağladı. iPad Mini’nin tek eksiği aslında teknik özelliklerinin biraz daha artırılmasıydı. Apple kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda, Apple cihazın işlemcisi ve ekranını daha iyi hale getireceğini açıkladı.


iPad Mini’nin öne çıkan özellikleri FaceTime HD kamera, 1080 p HD video kayıt özellikli iSight kamera, ultra hızlı kablosuz bağlantı ve A5 işlemci ve 512 GB RAM’le oldukça yeterli bir cihaz. Apple Store çok önemli bir mağaza ve bu mağazada indirilmeye hazır 300.000′den fazla uygulama iPad mini kullanıcılarını bekliyor.


Sonuç olarak iPad mini 2 daha da güçlü özellikleriyle karşımıza çıkacak ve Samsung’un yaptığı gibi Apple’da bu şekilde bir etkinlik düzenleyerek cihazın özelliklerini tüm dünyaya duyuracaktır. Apple’dan beklenen bir diğer açıklama ise iPhone 5s’le ilgili. Çok yakın bir zaman içinde iPhone 5s’de tanıtılacak.




Benzer-subhead-yav



iPad Mini 2 Gelecek Ay Çıkıyor İşte Özellikleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor