Canon Dünya'nın En Küçük Ve Hafif DSLR Fotoğraf Makinesini Duyurdu


Canon Amerika tarafından yapılan açıklamayla, Dünya’nın en küçük ve en hafif DSLR fotoğraf makinesi tanıtıldı. Yeni EOS Rebel SL1 daha kaliteli resim çekebiliyor ve hafif gövdesi rahat taşınmasına imkan veriyor.


Dijital fotoğraf alanında lider firmalardan birisi olan Canon, yeni dijital fotoğraf makinesi EOS Rebel SL1 dijital SLR kamerasını tanıttı. Kamera 18 megapiksel CMOS (APS-C) sensör sayesinde çok yüksek performansta görüntüler çekebiliyor. Kameranın sahip olduğu DIGIC 5 resim işlemcisi sayesinde daha kaliteli ve hızlı fotoğraflar çekebileceksiniz. Kameranın hafif olmasının yanında, özelliklerinin de üst düzeyde olması çok önemli bir artı.


21032013_eossl_body


Yeni EOS Rebel SL1 Digital SLR Kamera gerçekten çok hafif ve bu özelliğiyle kameranızı her yere götürebileceksiniz ve istediğiniz görüntüyü anında çekip anı ölümsüzleştirebileceksiniz. EOS Rebel Kamera çok yönlü bir kamera ve çok hızlı ve yüksek kalitede fotoğraf çekmesi kamerayı diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor. Kameranın bir diğer önemli özelliği ise kullanımının kolay olması. Yeni EOS’un kullanım kolaylığı sayesinde fotoğraf çekmeyi hiç bilmeyenler bile bu kamerayla çok iyi fotoğraflar çekebilecek.


Kamera Dünya’nın en küçük ve hafif DSLR kamerası. Genişliği 4.6 inç yani yaklaşık 11.5 cm eni var. Kameranın yüksekliği ise 3.57 inç; yaklaşık 9 cm. Bu boyutları itibariyle kamera gerçekten çok kompakt boyutlara sahip ve bir önceki EOS Rebel T4i’den yüzde 25 küçük ve yüzde 28 daha hafif. Yeni EOS SL1′in ağırlığı sadece 400 gram. Ortalama bir akıllı telefonun ağırlığının 150 gram civarında olduğunu düşünürsek, DSLR kamera için 400 gram oldukça iyi bir rakam.


21032013_eossl_back


Yeni EOS Rebel SL1 18 megapiksel CMOS ( APS-C ) sensöre sahip ve bu özelliğiyle oldukça parlak fotoğraflar çekiyor. Kameranın ISO değeri 100-12800′dür ( 25600′e genişletilebilir ) ve kameranın diğer önemli özelliği ise saniyede 4 kare fotoğraf çekebilmesi. Kısaca ISO değerinin fotoğraflara nasıl etki ettiğini anlatalım.


Kısa Bilgi Notu :


“ISO çekilen fotoğrafın görüntü kalitesiyle ilgili bir terimdir. Yüksek ISO değeri kullandığınızda görüntü kalitesi düşer. Detay kayıpları başlar ve gürültü miktarı artar. Işığın yetersiz olduğu durumlarda ISO’ya başvurulur; fakat ISO’yu artırmak en son düşüneceğiniz seçenek olmalıdır.”


Yeni EOS geliştirilmiş AF sistemi sayesinde daha hızlı ve keskin fokus özelliğine sahip. Yeni AF sisteminin diğer bir özelliği ise, sahip olduğu Hibrit CMOS AF II sensör sayesinde daha geniş fokus alanına sahip olması. Bu özellikleriyle EOS daha geniş açılı fotoğrafları ve video görüntülerini çok üstün performansla çekebiliyor. Kamerayla standart olarak sunulan EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM lens sayesinde yeni EOS, Full HD videoları çok üstün performansla çekiyor. Yeni EOS 3 inç multi-touch dokunmatik LCD ekrana sahip. Yeni EOS’Ta multi-touch özelliğini kullanarak zoom yapabiliyorsunuz.


20130321_hiRes_eossl1_lenskit


Yeni EOS’un yazılım özellikleri de geliştirilmiş ve bu özelliği sayesinde en zor koşullarda; en iyi fotoğrafı çekmeniz için size yardımcı oluyor. Bu özelliklerin tamamını dikkate aldığımızda Canon çok başarı bir kamerayı kullanıcılarıyla buluşturuyor. Yeni EOS Nisan’da satışa sunulacak ve tahmini fiyatı 649 dolar body ve 799 lens kitiyle birlikte 799 dolar olacak.


Canon’ın özelliklerini daha detaylı incelemek için  www.usa.canon.com/eos sitesini ziyaret edebilirsiniz.





Canon Dünya'nın En Küçük Ve Hafif DSLR Fotoğraf Makinesini Duyurdu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor