Apple iOS 6.1.3 Sürümü Update Edilmeye Hazır


Apple, iOS işletim sistemi için 6.1.3 güncelleme yayınladı. Bu güncelleme telefon giriş kodunun aşılmasını sağlayan çok önemli bir yazılım açığını kapatıyor.


Apple Salı günü güncellemeyi indirilmeye hazır hale getirdi ve iPhone, iPad’lerinizi güncellemenizi tavsiye ediyoruz; çünkü bu güncelleme çok önemli bir yazılım açığını kapatıyor. Bu açık sayesinde telefonunuzun power ve ana menü butonuna eş zamanlı basıldığı zaman kilit kodu bypass edilebiliyor. Bu işlemi aşağıdaki videodan daha detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz.


Apple bu açığı 6.1.3 güncellemesiyle kapattı. Ayrıca bu güncellemede haritada Çin’le ilgili bölümde de güncelleme yapıldı. Gelen güncelleme aslında çok önemli bir açığı kapattı. iPhone’unuza kilit kodu koysanız bile, bu açık sayesinde önce acil arama yapıyorsunuz ve sonra bu aramayı iptal ediyorsunuz ve ardından on/off tuşuna basılı tutuyorsunuz. Bu işlemler ardından telefonunuzun rehberine ve önemli bilgilerine kötü niyetli kişiler ulaşabilir.


Apple hemen bu açığı kapattı ve 6.1.3 güncellemesini yayınladı. Telefonunuzu update etmek için ayarlar -> telefon güncelleme kısmından telefonunuzu ve tabletinizi hemen update etmenizi öneriyoruz.


Aşağıdaki linkten Vulnerability Lab’ın videolarına gidebilirsiniz.


https://www.youtube.com/user/vulnerability0lab?feature=watch



 



Apple iOS 6.1.3 Sürümü Update Edilmeye Hazır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor