BlackBerry Z10 Akıllı Telefon Satışları 1 Milyon'u Geçti

BlackBerry, uzun yıllardır iş dünyası için ürettiği telefonlarla tanınıyor ve akıllı telefon konusunda deneyim sahibi değildi. 22 Mart’ta pazara sürdüğü ilk akıllı telefonu BlackBery Z10 modeli satış rakamlarını zorluyor ve satışlar 2 ayda 1 milyon’u geçti.

BlackBerry 2012′nin son çeyreğinde açıkladığı 2.7 milyar dolarlık kazançla yılı başarıyla kapattı ve 2013′e de umutlu bir başlangıçla girdi. Aslında BlackBerry umutlu olmakta haksız değil; çünkü pazara sürdüğü iki yeni akıllı telefonun satışları çok iyi gidiyor. Özellikle Z10 modelinin satışı 2 ayda 1 milyon’u geçti ve satışlar BlackBerry’nin yüzünü güldürdü.


BlackBerry’nin 2012 4. çeyrekteki kazancı 94 milyon dolar; bir önceki yıl bu rakam sadece 14 milyon dolardı.  Şirket 6 milyon BlackBerry telefon satışı gerçekleştirdi ve toplam akıllı telefon satışının 1 milyon adedi sadece Z10 olarak gerçekleşti.  BlackBerry CEO’su Thorsten Heins durumdan çok memnun ve yakaladıkları bu başarıyı devam ettirmek istediklerini her yerde belirtiyor. Thorsten geçtiğimiz günlerde iPhone’la ilgili de birkaç olumsuz kelime ederek gündeme düşmüştü.


BlackBerry başarılı bir şirket ve akıllı telefon konusunda yılların deneyimine sahip; fakat dokunmatik ekranlı telefon üretme konusunda Apple ve Samsung’un biraz gerisinde. Şirket BlackBerry Z10 ve Q10 akıllı telefon modelleriyle pazara girdikten sonra adından daha fazla söz ettirmeye başladı. Şirketin, önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlarını daha da geliştirerek satış rakamlarını daha da yukarıya taşıyacağı kesin gibi.


BlackBerry Z10 Akıllı Telefon Satışları 1 Milyon’u Geçti işte özellikleri 

  • 4.2-inç, 1280 x 768 ekran çözünürlüğü 356 ppi.

  • Çift çekirdek 1.5 GHz işlemci, 2GB RAM.

  • 16GB dahili hafıza, artırılabilir MicroSD kart yuvası 32 GB’a kadar destek veriyor.

  • 1800 mAh kullanıcı tarafından değiştirilebilir batarya.

  • 8MP arka kamera 1080p video kayır, 2MP ön kamera 720p video kayıt.

  • İşletim sistemi BlackBerry 10 OS



// ]]>


 




Related-items



BlackBerry Z10 Akıllı Telefon Satışları 1 Milyon'u Geçti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor