Samsung Galaxy S 4 Özellikleri ve Bilmeniz Gereken Her Şey


Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S 4 dün Türkiye saatiyle gece 01.00′de, New York’ta görkemli bir açılışla tanıtıldı. Galaxy S 4 sahip olduğu 5 inç 1080p ekran, 1.9GHz işlemci ve gözle kontrol özellikleriyle rakiplerini ezdi geçti. Galaxy S 4 sahip olduğu bu özelliklerle Android telefonlar arasında lider konuma yükseldi ve en iyi akıllı telefon olarak yerini aldı.


samsung-galaxy-s4-a


S4-subhead


Meraklıları için ilk başta cihazın tasarımdan kısaca bahsetmek istiyorum.  Cihazın gövdesi ve arka kapağı tamamen plastikten yapılmış. Gövdeniz bir kısmında, yani cihazı kavradığınız noktalarda, plastik malzemeye desen verilerek daha dolgun bir yapıya kavuşturulmuş. Cihazın yan kısmına ise metalik bir görüntü kazandırılmış; fakat bu görüntü metal kullanılarak değil; polikarbon malzeme kullanılarak bu metal görüntü elde edilmiş. Ayrıca cihaz, iPhone’larda olduğu gibi Siyah ve Beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle geliyor.


samsung-galaxy-s4-duos


Galaxy S 4 tahmin edildiği gibi 5 inç, 1080p 441ppi Süper AMOLED ekranla geldi. Cihazın arka kamerası 13 mega piksel ve ön kamerası 2 mega piksel fotoğraf çekme özelliğine sahip. Cihazın işlemcisi 1.9GHz 8 çekirdekli Snapdragon işlemci ve bu özelliğiyle S 4, akıllı telefonlarda kullanılan en yüksek işlemci hızına sahip. Ayrıca cihaz 2GB RAM özelliğine sahip. S 4 Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip ve 16GB, 32GB, 64GB hafıza seçeneğiyle satışa sunulacak. Ayrıca MicroSD yuvası sayesinde 64GB kadar ek hafıza kartı kullanabileceksiniz. Cihaz 130 gram ağırlığında olacak ve enerji gücü olarak 2600 mAh gücünde bir batarya kullanıldı.


Tasarim-subhead


Yukarıda kısa bir giriş yaparak size, S 4′ün tasarımından ve donanımdan kısaca bahsettik. Galaxy S 4 plastik gövde ve arka kapağa sahip. Daha önceki model S 3′te de aynı şekilde bir gövde kullanılmıştı. Aslında plastik kasa kullanmak cihazı biraz daha ucuz gösteriyor. Cihazın yan kısmı da polikarbondan üretilmiş ve metal görüntüsü verilmiş. Bu metal görünümü biraz fake kalıyor ve iPhone’un sahip olduğu gövdeyle kıyaslamak mümkün değil.  Samsung’un çizgisi Apple’dan biraz farklı. Samsung, tasarımdaki dezavantajını, cihazın özelliklerini daha üst seviyeye çıkarak dengelemeye çalışıyor.


GALAXY_S4_specs


Cihaz 5 inç 1080p çözünürlükte büyük bir ekrana sahip ve bu özelliğiyle gerçekten akıllı telefonlar arasında farklı bir çizgiye sahip. S 4 7mm inceltilmiş ve boy olarak S 3′ten biraz daha kısa hale getirilmiş. Cihazın köşeleri yuvarlak hatlara sahip ve bu özelliğiyle S 3′e çok yakın bir görüntü sergiliyor. Samsung Galaxy S 4′te daha kaliteli gövde bekleniyordu; fakat cihazın boyutları itibariyle alüminyum malzeme kullanılması, cihazın ağırlığını ciddi bir şekilde artıracağından dolayı Samsung, Galaxy S 4′te plastik malzeme kullanmayı özellikle tercih ettiğini belirtti.


Galaxy S 4 donanım olarak da çok güçlü karşımıza çıktı. S 4′te bölgeye göre iki farklı işlemci kullanılacak ve bu işlemciler 4 - 8 çekirdekli işlemciler olacak. 4 çekirdekli işlemci 1.9GHz Snapdragon 600 işlemci;  8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemci olacak. Ayrıca, cihazda 2GB RAM kullanılarak hafıza kapasitesi de neredeyse PC’lerle boy ölçüşecek düzeye geldi. Cihazın depolama kapasitesi de 16, 32 ve 64GB olarak 3 farklı seçenekte kullanıcılarına sunulacak. Bu özellikleriyle Samsung Galaxy S 4 akıllı telefonlar arasında liderliğe yükseldi.


s4-kamera-subhead


Galaxy S 4′te iki farklı kamera çözünürlüğüyle geliyor. Cihazın arka kamerası 13 mega piksel ve S 3′te kullanılan kamera 8 mega pikseldi. Kamera led flash özelliğine sahip ve ayrıca oto fokuslanma özelliğinin yanında, 1080p video çekme kapasitesine sahip. 1080p video çekme özelliği gerçekten çok önemli bir gelişme ve bu kamerayla kendi kısa filmlerinizi bile çekebilirsiniz. Cihazın ön kısmında kullanılan kamera ise 2 mega piksel.