4G LTE Hızlı Wireless Ağ Hizmete Giriyor

4G LTE özellikli akıllı telefonlar ve tabletler geçtiğimiz yıl piyasaya çıktı; fakat dünyanın birçok ülkesinde alt yapı mevcut değildi. Hızlı Wireless 4G LTE, T-Mobile tarafından Amerika’da hizmete giriyor.

Amerika’da 7 Şehirde Hizmete Giriyor


4G LTE Wireless alt yapısına sahip mobil cihazlar piyasaya sürüldü; fakat günümüzde Amerika hariç Dünya’nın hiçbir ülkesinde bu Network alt yapısı henüz hizmette değil. Türkiye’de halen 3G alt yapısı mevcut ve bu alt yapıda 4G LTE’den tamamen farklı bir teknolojik alt yapıya sahip. 3G alt yapısı mobil operatörlerinin baz istasyonları kullanılarak oluşturuluyor ve bu özelliğiyle LTE alt yapısında çok farklı.


T-Mobile tarafından 4G LTE alt yapısı Amerika’nın 7 şehrinde hizmet vermeye başladı ve yaklaşık 100 milyon insan bu alt yapıdan faydalanabilecek. Ayrıca, T-Mobile 2013′ün sonuna kadar hedefi, bu alt yapı kapasitesini 200 milyon insanın kullanımına imkan vermek. T-Mobile bugün yaptığı duyuruyla LTE hizmeti verdikleri şehirleri açıkladı. Bu şehirler Baltimore, Houston, Kansas City, Las Vegas, Phoenix, San Jose ve Washington DC.


4G LTE 10 Kat Daha Hızlı Olacak


T-Mobile geçtiğimiz aylarda bu alt yapıların denemeleri yapılıyordu ve sistem testlerden başarıyla geçti. 4G LTE özelliklerine biraz göz atalım. 4G LTE günümüzde kullandığımız 3G teknolojisinden 10 kat daha hızlı bir alt yapıya sahip. Bu alt yapıyla saniyede 100 Mbit ile alt yapının kalitesine göre 1 GBit hıza ulaşılabiliyor. 4G WiMax ( IEEE 802.16 ) standartlarını kullanıyor. Özetlemek gerekirse bu alt yapı hizmete girdiğinde evinizde kablo ile aldığınız internet hızlarına mobil cihazlar ve laptoplar üzerinden ulaşabileceksiniz.


T-Mobile kullanıcıları 24 ay kontratlı aylık 29.99 dolar ödeyerek bu alt yapıdan faydalanabilecekler ve hızlı internet kullanmanın keyfini doya doya çıkaracaklar.


// ]]>



Related-items


 



4G LTE Hızlı Wireless Ağ Hizmete Giriyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor