Apple, GPS Firması WiFiSlam'ı 20 Milyon $ Satın Aldı


Wall Street Journal’da çıkan bir habere göre Apple WiFiSlam isimli firmayı 20 milyon dolara satın aldı. WiFiSlam akıllı telefonların bulunduğu yerleri GPS sayesinde 2.5 mt doğrulukla tespit ediyor.


Apple, WiFiSlam’ı Almak İçin 20 Milyon $ Ödedi


Apple bu satın alma için 20 milyon $ ödedi ve WiFiSlam’ı bünyesine kattı. Apple yaptığı açıklamada: iki yıllık bir şirket olan WiFiSlam’ın WiFi sinyalleri takip ederek telefonların yerini tespit ettiğini, şirketin ayrıca iç alan haritalama, tüketici ve sosyal ağ uygulamaları gibi alanlarda teknoloji geliştirdiğini ve şirketin nitelikli iş gücüne sahip olduğu gibi detaylar hakkında özet bilgi verdi.


WiFiSlam’ın kurucu ortaklarından Joseph Huang da eski bir Google yazılım mühendisi ve bu özelliğiyle de şirket gelecek vadediyor. Apple’ın bu satın almayı gerçekleştirmesinin en önemli nedeni; mobil cihazlarının lokasyon bazlı özelliklerinin güçlendirmek istemesi. Ayrıca kapalı alanda GPS’lerin sıkıntı yarattığını hepimiz biliyoruz ve bu konuda WiFiSlam teknolojisiyle bir adım önde.  Apple geçmişte aynı kulvarda giden C3 teknoloji ve Poly9 isimli firmaları da satın almıştı.


Lokasyon Bazlı Uygulamaların Önemi Artıyor


Lokasyon bazlı uygulamaların önemli gün geçtikçe artıyor ve Apple’da bu alanda yazılım ve donanım anlamında kendini üst sıralara taşımak istiyor ve hiçbir şirket ya da yazılıma bağlı kalmadan kendi alt yapısını oluşturmak istiyor. Önümüzdeki yıllarda lokasyon bazlı teknolojiler reklam pazarından önemli paylar alacaklar ve şirket de bunun farkında! Geçtiğimiz yıl Apple ve Google harita konusunda lisans sıkıntısı yaşamışlardı ve bunun sonucunda Apple’da iPhone 5′te Google Maps’i telefona entegre etmemişti.


Yukarıdaki saydığımız nedenlerden dolayı Apple kendi harita ve lokasyon tespit sistemlerini geliştiyor ve bu konuda Google’a bağımlı kalmak istemiyor. Apple sadece dış alan haritalama üzerinde çalışmıyor; şirket iç alan harita uygulamasını da geliştiriyor ve uygulama hazır olduğunda önemli yerlerin içten görünümüne imkan verecek. Örnek olarak İstinye parkın içini Apple Map ile gezebilecek ve mağazaları görebileceksiniz.


WiFiSlam’ın Teknolojik Gücü ve Alt Yapısı 


WiFiSlam iki yıllık bir şirket ve telefonların bıraktığı izleri WiFi aracılığıyla takip ederek bulunduğu lokasyonu tespit ediyor. Firmanın geliştirdiği teknoloji WiFi ağ aracılığıyla akıllı telefonunuzun pusulasından ve açıölçerinden bilgi alarak cihazının tam yerini tespit ediyor. Ayrıca yazılım WiFi sinyalinin gücü, tekilliğinden cihazın internete 3G veya WiFi aracılığıyla bağlandığını da tespit edebiliyor. Bu özellikleri sayesinde kişinin hareketini ve hangi noktaya doğru ilerlediğini de tespit edebiliyor.


// ]]>



Related-items



Apple, GPS Firması WiFiSlam'ı 20 Milyon $ Satın Aldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor