Samsung Galaxy S4 iPhone Killer Olabilir Mi?


Samsung Galaxy S4 geçtiğimiz günlerde New York’ta tanıtıldı ve telefonun özellikleri tiyatral anlatımla detaylı bir şekilde açıklandı. Samsung’un yeni amiral gemisini tanıtmasının ardından insanların merak ettiği konu; Galaxy S4 bir iPhone Killer olabilir mi?


1703-s4-iphonekiller-sub1


Bir iPhone 4s kullanıcısı olarak bende Galaxy S4′ün özelliklerini inceledim. S4′le gelen önemli yenilikler var ve telefonun gözle kaydırma özelliği başlı başına bir devrim. Ayrıca telefonun kamera ve ekran özellikleri de geliştirilmiş. Bunların yanında, S4′ün gövdesi plastikten ve aslında bu bir dezavantaj.


Galaxy S4 iPhone Killer Olabilir Mi? Aslında bu soru yeni değil ve ne zaman yeni bir akıllı telefon duyurulsa bu soru soruluyor. iPhone aslında bütün telefonlar üreticileri için ulaşılması istenen bir noktada. Apple ise bir love mark ( Aşık marka ) ve pazar sürdüğü her ürün neredeyse yok satıyor!


Galaxy S4 özellik olarak şu an en iyisi. S4′ün sahip olduğu 5 inç 1080p Super AMOLED ekran ve gözle kaydırma gibi teknolojik özellikler iPhone’da mevcut değil. S4′ün ekranı;  iPhone 5′den biraz daha büyük ve renkleri biraz daha iyi gösteriyor. S4′te kullanılan Gorilla Glass 3, iPhone 5′in ekranından daha kaliteli ve iyi sonuçlar veriyor.


1703-s4-iphonekiller-sub2


Telefonları donanımsal özellikler açısından kıyasladığımızda Galaxy S4 yine öne çıkıyor. S4′te 1.9 GHz dört çekirdekli işlemci var. iPhone 5′te ise işlemci hızı 1 GHz. Galaxy S4′ün kamerası 13 mega piksel; iPhone 5 de ise 8 mega piksel. Galaxy S4′te gelen bir yenilikte çektiği fotoğraflara ses eklemesi. Aslında bu özelliği uygulamayla iPhone 5′lerde de kullanabilirsiniz.


Galaxy S4′te gelene diğer bir yenilikte telefonları birbirine bağlayıp surround ses sistemi oluşturabiliyorsunuz. Aslında bu özellik ne kadar gerekli ve uygulanabilir tartışmak gerekiyor. Galaxy S4 – iPhone 5′ten özellik olarak daha iyi bir telefon; fakat gövde yapısı, boyutları itibariyle dezavantajları da yok değil! Telefonla gelen bütün bu özellikleri kullanabilecek misiniz? Bu da önemli bir detay.


“iPhone 5 Tasarım Olarak Daha Başarılı”


Ayrıca S4 bir telefondan çok boyutları itibariyle phabletlere daha yakın. Uzun süre elinizde telefonu tuttuğunuzu ve mesajlaştığınızı düşünürsek bu telefon sizi biraz yorabilir. iPhone 5 ele tam oturan ve hafif olduğu için kullanımı daha iyi bir telefon. iPhone 5′in gövde tasarımı metal ve camdan olduğu için S4′ten daha şık ve kaliteli görünüme sahip. Bu yönleriyle ben iPhone 5′i tercih ederdim.


1703-s4-iphonekiller-sub3


Samsung Galaxy S4′le birlikte güçlü yazılım özelliklerini de tanıttı. Bunların arasında Air Gesture, Smart Scroll ve Dual Camera var. Smart Scroll özelliği çok dikkatleri çekti ve bu özellik aslında kamera aracılığıyla gözlerinizi takip ediyor ve baktığınız yere göre tarayıcınızı aşağı-yukarı kaydırıyor.


Aynı şekilde Air view özelliği de gerçekten çok başarılı bir özellik. Ekrana parmağınızı yaklaştırdığınızda, dokunmadan ön izleme yapmanıza imkan tanıyor. Parmağınızı herhangi bir mail üzerine getirdiğinizde, o mailin içeriğiyle ilgili size ön bilgi veriyor. Air Gesture’da yine aynı şekilde telefonun ekranına elinizi yaklaştırıp sağa ve sola hareket ettirdiğinizde telefon tepki veriyor.


Örnek olarak Galaxy S4′te resimlere baktığınızda, elinizi ekranın üzerinde dokunmadan sağa-sola hareket ettirdiğinizde önceki-sonraki resimlere geçebiliyorsunuz. Bu özelliği internet tarayıcı ve diğer ilgili uygulamalarda da kullanabiliyorsunuz. Telefona dokunmadan bu geçişleri yapmak çok güzel bir özellik ve bu özelliğe ileride çok alışacağız diye düşünüyorum.


1703-s4-iphonekiller-sub4


Eğer bir iPhone kullanıcısı olarak kendinize bu soruyu sorduğunuzda ne cevap verdiniz bilmiyorum; fakat ben geçmezdim! Bunun nedeni öncelikle iOS kullanıcısı olarak sorunsuz çalışan bir sisteme alıştım ve beni yormuyor. Galaxy S4 Android 4.2.2 işletim sistemiyle çalışıyor ve bu sistemde başarılı bir sistem; fakat iOS’la ne kadar kıyaslanabilir? iOS basit ve kullanımı kolay; Android ise biraz daha karmaşık bir sisteme sahip. Bundan dolayı biraz zorlanabilirsiniz.


“S4 İşletim Sistemi Güncellemesi Çok Zor”


Apple’ın uygulamaları daha çok ve daha çeşitli. Apple Store’da 300.000′den fazla uygulama mevcut ve istediğiniz uygulamayı çok rahat bulabiliyorsunuz. Aynı şey Google Play için çok geçerli değil; uygulama açısından Apple Store çok daha avantajlı. Bir diğer önemli konu ise işletim sistemi güncellemesi. iOS’ta işletim sistemi güncellemesini anlık indirip telefonunuzda en son işletim sistemini kullanabiliyorsunuz; fakat Android’de bu söz konusu değil. Yüklediğiniz işletim sistemini kullanmak zorundasınız ve bir üst sürüme geçiş iOS’ta olduğu kadar kolay gerçekleşmiyor.


Bir iPhone kullanıcısı olarak Samsung Galaxy S4′e geçmem; çünkü yukarıda bahsettiğim işletim sistemi güncellemesini anlık yapamamak çok büyük dezavantaj. Ayrıca akıllı telefonlarda bilgi oluşturuyorsunuz ve bu bilgileri korumak çok önemli. Bu bilgileri iPhone’da, iCloud’a yedekleyebiliyorsunuz ve telefonunuzu kaybetseniz bile, yeni bir iPhone satın aldığınızda bu bilgileri telefonunuza tekrar kurabiliyorsunuz. Bu özellik ne yazık ki S4′te yok. Apple’ın iOS işletim sistemi çok stabil çalışan bir sistem ve bu da iPhone’un diğer bir artısı.


Sonuç olarak, Samsung Galaxy S4 donanım özellikleri olarak iPhone 5′ten biraz daha iyi. Yazılım özellikleri açısından yenilikler var; fakat işletim sistemi olarak iOS çok daha iyi. Dış tasarım olarak iPhone çok daha kaliteli ve daha iyi görünüyor ve boyutlar olarak iPhone daha kullanışlı.  Galaxy S4′ün gövdesi plastikten ve boyutları biraz daha büyük ve iPhone kadar kullanışlı değil. Bütün detayları göz önünde bulundurduğumuzda bu yaz çıkacak iPhone’un özelliklerine bakıp satın alma kararını vermenizi tavsiye ediyoruz.




Related-items



Samsung Galaxy S4 iPhone Killer Olabilir Mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor