Nanostructures Sayesinde Batarya Ömrü 5 Kat Artacak

Akıllı telefonların işlevlerinin çok olması bataryanın çabuk tükenmesine neden oluyor. Nanostructures sayesinde batarya süresi 5 kat artacak.


Teknolojinin hızlı gelişmesiyle elektriğe ihtiyaç duyan birçok cihazın yaygınlaşmasını sağladı ve bu cihazların bataryaları süreleri de bir o kadar önemli hale geldi. iPhone gibi akıllı telefonları kullananlar çok iyi bilirler, batarya süresi neredeyse tam kullanımda 10 saatte bitiyor ve tekrar tekrar şarj etmek zorunda kalıyoruz.


Bir diğer sıkıntı ise bataryaların çabuk tükenmesi işimizin aksamasına neden oluyor; çünkü maillerimizi okumaktan tutun, birçok işlemi bilgisayarlar ve akıllı telefonlarımızı kullanarak yapıyoruz ve bu cihazların bataryalarının uzun olmasına ihtiyacımız var. Günümüzde yaygın olarak kullanılan batarya teknolojisi lityum-ion batarya ve çok sayıda şarj etme özelliğine sahip.


Bilim adamları batarya süresini 5 kat daha artıracak kimyasal bir yapı üzerinde çalışıyor. Söz konusu proje tamamlandığında batarya ömrü 5 kat artacak ve artık daha az şarja bağımlı olacağız. Batarya süresini artıracak çalışma Stanford’da devam ediyor ve Nanostructures olarak isimlendiriliyor. Proje tamamlandığında batarya binlerce kez şarj edilebilecek ve batary süresi daha fazla olacak.


Günümüzde kullanılan lityum-ion teknolojisi 500 kere şarj edildiğinde batarya kullanım gücü yüzde 80′lere düşüyor ve 1000 kez şarj edildiğinde batarya kullanım kapasitesi yüzde 50′lere iniyor ve bir süre sonra da batarya ömrünü tamamlıyor. Nanostructures sayesinde batarya kimyasında yapılan değişiklikle, batarya binlerce kez şarj edilse bile tam performansla enerji sağlamaya devam edebilecek. Artık akıllı telefonlarımızı korkmadan kullanabileceğiz.


// ]]>


Related-items




Nanostructures Sayesinde Batarya Ömrü 5 Kat Artacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor