Hackerlar 90.000 WordPress Blog'una Saldırdı

Hackerlar 90.000′den fazla WordPress bloğunu çökertti. Saldırı bir hafta önce başladı ve saldırıda aynı anda on binden fazla bilgisayar sistemi kullanıldı.


90.000′den Fazla Site Çöktü


WordPress Blog sahibi olanları bir haftadır ciddi bir tehlike tehdit ediyor. On binlerce ortak bilgisayar üzerinden başlatılan saldırılar sonucunda 90.000′den fazla WordPress blogları çökertildi. Bu blogların birçoğunun kullanıcı ismi admin ve şifresi 12345 olmasından dolayı hızlı ele geçirildi.


Saldırı 1 Haftadır Sürüyor


Saldırılan geçen hafta başladı ve aynı anda on binlerce bilgisayar sisteme dahil olarak saldırıya katkıda bulundu. Belki sizin bilgisayarınız bile bu saldırıda etkin durumda olmuş olabilir; çünkü bilgisayarınız açık olduğu anda zararlı bir yazılım sayesinde bu sisteme dahil olabiliyor.


Şifreniz 12345′se Hemen Değiştirin


Saldırı tekniği brüte force olarak adlandırılıyor. Bu yöntemle WordPress kullanıcısının ismi ve şifresi tahmin yöntemiyle kırılıyor. Tabi ki bu tahmini bilgisayar yapıyor ve şifreleri tek tek deneyerek doğru şifreyi bulmaya çalışıyor. Eğer şifreniz 12345′se hiç şansızı yok! Şifreniz çok kolay tahmin edilerek anında kırılıyor ve siteniz çökertiliyor.


WordPress Kullananların Yüzde 99′u Etkilenmedi


WordPress kurucusu Matt Mullenweg konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kullanıcı isminin admin olduğu sitelere saldırıların yoğunlaştığı ve şifrelerin kırıldığını tespit ettiklerini söyledi ve kullanıcı ismi admin olanlara-ın, kullandıkları bu ismi değiştirmelerini önerdi. Ayrıca Mullenweg sistemlerinin çok güçlü olduğunu ve bundan dolayı WordPress kullananların yüzde 99′ununun bu saldırıdan hiç etkilenmediğini söyledi.


Şifre ve Kullanıcı İsmi Önerisi :


Kullanıcı isminiz site ya da blog isminizle aynı olmasın. Veya kullanıcı isminiz Merve ise sonuna doğum tarihinizi yazarak güçlendirebilirsiniz. Örnek : Merve1985% gibi. Burada yüzde işareti şifrenin kırılmasını zorlaştırıyor.


Şifreleriniz de kullanıcı isminizle aynı olmamalı ve en az 9 karakterden oluşmalı. Örnek 123456 şifre kullanmayın. Merve123456 da kullanmayın. Alfa79/+banka? gibi karışık şifreler oluşturun ve şifrelerde BÜYÜK HARF, küçük harf, Sayılar ve Matematiksel karakterler kullanın ve şifreniz uzun olsun. Bu şekilde kırılmasını zorlaştırabilirsiniz:)


// ]]>


Related-items



 



Hackerlar 90.000 WordPress Blog'una Saldırdı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor