Google Fiber Internet Tanıtım Videosu Etkileyici

Google fiber internet hizmeti vermeye başladı ve fiber internet hizmetini tanıtmak için hazırladığı video çok etkileyici. Eğer geçmişte dial-up internet kullananlardansanız videoyu izleyin.


Eğer videoyu izledikten sonra bu yazıyı okumaya başladıysanız videonun başlarındaki dial-up sesini artık hatırlıyorsunuz. Yeni internet kullananlar çok şanslı ve böyle bir ses duymuyorlar; fakat 2000′li yıllarda internete bağlananlar bu sesi çok fazla duyuyordu. Neyse ki şimdi modemin düğmesine basıyoruz ve internete sessiz sedasız bağlanıyoruz.


Bu arada internet hızı o kadar yavaştı ki, standart bir web sayfasının açılmasını neredeyse 5 dakika beklemek zorunda kalıyordunuz:) Bu söylediklerim şaka değil, gerçekten yaşanan bir süreç:) Teknolojinin gelişmesi ve internet alt yapılarının iyileştirilmesiyle dial-up derdinden kurtulduk ve hızlı internet olarak ilk kablonet’le karşılaştık.


İlk çıktığı yıllarda kablonet çok pahalıydı ve herkes kolay kolay kullanamazdı. Daha sonra özel şirketlerin bu işe el atmasıyla internet çok ucuzladı ve hızlı internet kullanmaya başladık. Hızlı internet kavramını bize tanıtan diğer bir teknoloji de fiber internet. Bu teknolojiyi Türkiye’ye ilk Turkcell tanıttı. Superonline fiber internet alt yapısıyla Türkcell tüm Türkiye’de fiber internet alt yapısı kurarak bu teknolojiyi ucuz fiyata kullanmamıza imkan verdi.


Bu yazımda Turkcell’in reklamını çok fazla yapmak istemiyorum; fakat Super Online fiber internet alt yapısını yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve verilen hizmetten çok memnunum. Bunu da açık açık söylemekten de kaçınmıyorum; çünkü insanlara hizmet vereceğim diye, yıllardır kazık atan firmalar da mevcut..! Hangi firma olduğunu söylemeyeceğim; fakat tahmin etmek zor değil.


Google’da aynı şekilde Amerika’da fiber internet alt yapısı kuruyor. 2011 yılında Austin Texas’ta kurulan alt yapı çok hızlı ve başarılı. Amerika’da hız 1000 mbps olarak verilmeye başlandı ve fiyatlarda gerçekten çok uygun. Türkiye’de Super Online alt yapısıyla bu hıza ulaşabiliyorsunuz; fakat fiyatlar 400 / 500 TL civarı. Alt yapı olarak Türkiye de iyi bir konuma ulaştı; fakat ücretler konusunda biraz daha zaman gerekiyor.


// ]]>


Related-items




Google Fiber Internet Tanıtım Videosu Etkileyici

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor