Apple İşlemci Devi Intel'i Satın Alabilir

Apple cesaretli bir adım atıp işlemci alanında teknoloji devi İntel’i bünyesine katabilir. Bu satın alma gerçekleşirse, Apple çok daha da güçlenerek yoluna devam edecek.


Apple 2012 yılını 137 milyar dolar nakit parayla kapattı. Firmanın elinde 137 milyar dolar nakit para var ve bu rakam birçok ülkenin merkez bankasındaki paradan daha fazla! Şirket 2013′ün ilk çeyreğinde ise 23 milyar dolar nakit kazandı ve yılın ikinci çeyreğinde ise 35 milyar kazanacak. Rakamlar gerçekten dudak uçuklatıcı; fakat şirket bu karları beğenmiyor ve nakit akışını artırmak istiyor.


Apple hem Samsung’un mobil işlemci tekelinden kurtulmak istiyor ve kendi işlemcisini üretebileceği bir firma arıyor. Firma ayrıca kar oranını artırmak istediği için İntel’i satın almak istiyor; çünkü intel çok karlı bir firma. Apple, son zamanlarda ipad’in düşen karlılığı ve iPhone 4 gibi modellerin satışını artırmak için yaptığı promosyonlar yüzünden karlılıkta sıkıntı yaşıyor ve bu soruları çözmek için yönetim kurulunu toplantıya çağırdı.


Apple bu toplantıda önümüzdeki 6 aylık dilimde karlılığı artırmak için yeni adımlar atmak istiyor ve bunlardan bir tanesi de İntel’in satın alınma kararı. Apple düşen karlılığını artırmak için daha büyük bir şirket satın almak ve yoluna bu şirketle devam ederek karlılığını artırmak istiyor. Bunun anlamı Apple ürünlerinin karlılığının doyma noktasına geldiği ve farklı arayışlar içine girdiğini söyleyebiliriz.


Intel’i satın alarak bir tarih yazmaya hazırlanan Apple önümüzdeki yıllarda bir devrim yaratmaya hazırlanıyor ve rakiplerinin gözünü şimdiden korkutuyor.  Intel dünyanın en büyük silikon işlemci üreticisi ve teknoloji, insan gücü gibi önemli etkenlere sahip. Intel’in kapasitesine ulaşmak için Apple’ın çok uzun yıllar çalışması gerekiyor ve bundan dolayı İntel’i satın almak istiyor.


Eğer Apple bu satın almayı gerçekleştirebilirse gelecek için çok ciddi bir adım atacak ve özellikle işlemci teknolojisi açısından dışarıya bağımlı kalmayacak. Ayrıca İntel’in sahip olduğu teknoloji, insan gücü ve kültür alt yapısını da transfer ederek çok önemli ve stratejik bir adım atacak. Önümüzdeki aylarda bu satın almayla ilgili bilgiler netleşecek.


// ]]>


Related-items




Apple İşlemci Devi Intel'i Satın Alabilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor