iPad Mini İsmi Patent Enstitüsü Tarafından Reddedildi

Apple ortaya çıkardığı bütün cihazlar ve markalar için patent başvurusu yapıp bu ismi tescillemekle ünlü bir firma ve patent almayı çok seviyor. Apple’ın iPad Mini için yaptığı başvuru reddedildi.


Apple iPad Mini’yi geçtiğimiz yılın son çeyreğinde tanıttı ve pazara çıkardı. iPad mini pazara çıkmadan önce de Amerika Patent Ofisi’ne ”iPad mini” marka ismi için başvurdu. Marka Ofisinin gönderdiği cevap mektubuyla ret kararını öğrenen Apple, bu karar karşılığında ciddi bir şok geçirmiş durumda; çünkü iPad mini ismi artık Apple’a has bir isim değil.


Marka Ofisinin ret kararı hakkında savunmasını; ismin iPad mini olarak kullanılamayacağını; çünkü mini ismi iPad’den sonra çok belirleyici ve jenerik bir isim olduğu için sadece iPad’e mal edilemeyeceğini savundu. Aynı şekilde Samsung Galaxy S4 Mini’yi tanıttı ve aynı ret kararı Samsung için de çıkacak gibi bir durum söz konusu olacak.


Marka Ofisi Apple’ın başvurusuna ret kararını geçtiğimiz Ocak ayında gönderdi. Bu mektupta ofis gerekçesinde başvuru yapılan ismin birleştirici ve tek bir isim olmadığı, yersiz ve markanın ismiyle çok alakasız olduğunu belirtti. Apple’ın savunma hakkı bulunuyor ve önümüzdeki günlerde isim hakkı için tekrar Marka Ofisi’ne başvuru yaparak daha açıklayıcı bir isim önerebilir.


// ]]>


Related-items




iPad Mini İsmi Patent Enstitüsü Tarafından Reddedildi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor