Google EMail Servisi Gmail Blue Tanıtıldı

Gmail Blue çünkü kahverengi tamamen bir afet:) Google Blue tanıtım videosunda bu cümlenin üstüne basa basa vurguluyorlar. Gmail’in yeni mail sisteminin adı Blue.


Mavi Umudun Rengidir


Mavi bildiğiniz gibi umudun rengidir. Deniz ve gökyüzü mavi olduğu için mavi renk çok sevilen bir renktir. Kasvetli kış günlerinden sonra yağmurlar durur, bulutlar gider ve güneş kendini göstererek gökyüzünü aydınlatır. İşte bu yüzden mavi önemlidir. Kahverengi ise toprağın rengi olmasına rağmen kimseyi çok fazla ilgilendirmez:)


Microsoft’a Taş Atma Var


Teknoloji firmaları genelde mavi rengi kullanmayı çok severler. Örnek olarak Microsoft da ana renk tonlarını mavi olarak belirlemiştir. Bu hamle belki de Microsoft’a karşı bir hamle olarak değerlendirilebilir; çünkü Microsoft Skype için kampanya başlattı ve yeşil renk tonunu ağır olarak kullandığı Windows Messenger’ı kapatıyor. Skype da mavi tonları kullanıyor!


Windows Blue İşletim Sistemi Geliyor


Bu arada unutmadan hatırlatalım, Windows’un yeni işletim sisteminin de ismi Blue olacak:) Bu haberden sonra Gmail Blue çok anlamlı duruyor! Şirketler açık açık birbirleriyle kapışmaktalar. Google Android işletim sisteminden sonra Microsoft’un Windows Phone işletim sistemini çıkarması da bu rekabeti iyice kızıştırdı. Google karşılık olarak Gmail Blue kampanyasını başlattı.


Gmail Blue Gerçekten Mavi Olacak


Google Gmail Blue mail servisine yeni özellikler ekleyerek çok yakında kullanıcıların hizmetine sunacak. Gmail Blue’da her şey mavi olacak. Yeni mail yaz ve metin alanı yazıları da mavi olacak. Google bu konuda çok ciddi, her yeri maviye çevirecek:) Google’ın Gmail Blue’yu geliştirmesi 6 yıl sürmüş bunu da not olarak belirtelim:)


// ]]>


Related-items



 



Google EMail Servisi Gmail Blue Tanıtıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor