Samsung Galaxy S 4 Octo-Core Daha Güçlü

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S 4 çok kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunulacak. Cihazın 2 farklı işlemcisinden Octo-Core daha hızlı.


Yukarıdaki videoda TechnoBuffalo teknoloji sitesi tarafından Galaxy S 4′ün kutusunun açılma görüntülerini görüyorsunuz. Galaxy S 4′ün uluslararası versiyonu Octo-Core yani sekiz çekirdekli versiyonu; 4 çekirdekli quad-core versiyonundan daha hızlı çalışıyor ve işlemleri daha hızlı gerçekleşiyor. Programların açılışında da mili saniyelerle ifade edilse bile gözle görülür bir fark var.


Galaxy S 4′ün kutusuna ahşap hissi verilmiş ve kutunun dış yüzeyi de ahşabı andırıyor. Kutuya dokunduğunuzda ahşap hissini alıyorsunuz. Videoda da gördüğünüz gibi kutuyu açtığınızda karşınıza Galaxy S 4 çıkıyor ve cihazın altında yer alana bölmeyi açtığınızda aparatlar ve şarj adaptörü gibi aksesuarları görebiliyorsunuz. Kutunun içinden şarj cihazı, usb bağlantı kablosu, kulaklık ve cihazın tanıtım belgeleri çıkıyor.


Daha sonra cihaz çalıştırılıyor ve test edilen cihazın teknik özelliklerini tekrar etmek gerekirse 8 çekirdekli Octo-Core 1.6 GHz işlemciye sahip. S 4′ün diğer versiyonu ise 4 çekirdekli quad-core 1.2GHz işlemciyle satışa sunulacak. Aslında cihazın işletim sistemi Android’in de çok hızlı bir işletim sistemi olduğunu düşünürsek 4 çekirdekli işlemci fazlasıyla yeterli olacaktır. Ekstra hızlı olmasını isterseniz Octo-Core modelini satın almanızı tavsiye ediyoruz.


Videoda cihazın çalıştırılmasını göreceksiniz. Galaxy S 4 Octo-Core açılışta daha hızlı. Quad-Core ve Octo-Core’ı aynı anda çalıştırdığınızda Galaxy S 4 Octo-Core çok daha hızlı açılıyor. Bu yönüyle kardeşine fark atıyor. İşlemci hızının farkını oyunlarda da hissediyorsunuz. Grafikleri daha hızlı işleme aldığı için güçlü oyunlarda cihaz zorlanmadan oyunları oynatıyor. Diğer uygulamalarda hemen hemen kafa kafaya gidiyorlar. Hızlı olan işlemci daha çok enerji harcıyor, bu yönünü de dikkate almak önemli. S 4 Octo-Core daha fazla enerji harcıyor.


Cihazın gövdesi S 3′le hemen hemen aynı. S 4′ün gövdesi plastikten ve arka kapağı elinize aldığınızda ucuz plastik etkisini hissedebiliyorsunuz. Cihazın yanları da plastikten; fakat metal görünümü verilmiş plastik malzeme kullanılmış. Cihazın boyutları büyük olduğu için alüminyum gövde kullanmak cihazı çok ağır yapacağı için plastik kullanılmış; fakat daha kaliteli malzeme kullanılabilirdi.


SAMSUNG GALAXY S 4 KUTUDAN ÇIKMA FOTOĞRAFLARI


This slideshow requires JavaScript.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor