Detaylarıyla Sony Xperia Z

Ocak ayı CES etkinliklerinde tanıtılan Sony Xperia Z kısa sürede piyasaya sürüldü. Toza ve suya dayanıklı olmasıyla dikkatleri üzerine toplayan Sony’nin yeni amiral gemisi 3 renk seçeneğine de sahip durumda.


Android 4.1 (Jelly Bean) işletim sistemi kullanılan telefonun genel özelliklerine şöyle bir bakacak olursak 5” büyüklüğünde 1920×1080 piksel Full HD ekran kullanılan telefonda 1.5GHz ile çalışabilen 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 13 Megapiksel kamera ve 16 GB dahili hafızası bulunuyor.


ekran


5” büyüklüğünde 1920×1080 piksel Full HD ekran kullanılan Sony Xperia Z size keskin netlikler ve harika bir ekran deneyimi sunuyor. BRAVIA TV mühendislerinin uzmanlığı ile HDTV kalitesi sunabilen telefon ayrıca 443 ppi (piksel/inç) yoğunluğunda.


Mobile Bravia Engine 2 teknolıjisi ile; netlik geliştirme, üstün kalite de renk yönetimi, gürültü önleme ve gerçek zamanlı kontrast optimizasyonu ekleyerek daha iyi bir görüntü kalitesi sunmuş.



 


kamera


 


 


Akıllı telefonlarda bir ilk olarak HDR videolu görüntü sensörü kullanılan telefonun 13 Megapiksellik kamerası bulunuyor. Ön yüzünde ise görüntülü konuşmayı sağlayan 2.2 megapiksellik HD görüntü sağlayan bir kamerası mevcut.


Fotoğraf ve video için HDR herhangi bir ışık düzeyinde doğal renkleri yakalar. HDR (Yüksek Dinamik Aralık), güçlü arka plan ışığına karşı net fotoğraflar çekmek için kullanılan bir görüntüleme teknolojisidir. HDR ile, kamera aynı görüntüyü farklı pozlandırma düzeylerinde yakalar ve optimize edilmiş bir fotoğraf oluşturmak için bunları katmanlara ayırır.



bağlantı


Cihaz saniyede 100Mbit veri transfer hızına sahip olup NFC teknolojisi ile koblosuz cihazları tek dokunuşla birbirlerine bağlayabiliyor. Ayrıca LTE, HSPA+ , WLAN ve Bluetoot 4.0 bağlantı seçeneklerine de sahip.



tasarımvedayanıklılık


 


 


Ekrandan hava katmanı çıkarılan telefonun kalınlığı 7.9 mm. Gorilla Glass ve Dragon Tail kullanılan telefon yüksek dayanıklılığa sahip. Toza karşı korumalı olmasıyla ve 1 metre suyun altında bile çalışabilmesiyle diğer telefonların arasından rahatça sıyrılıyor.



işlemcipil


 


 


4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemcisi kullanılan telefon maksimum performans ve hız sağlıyor. Birçok uygulamayı aynı anda sorunsuz bir şekilde kullanabilmenizi sağlıyor.Ayrıca Adreno 320 GPU size mükemmel grafikler sunabiliyor.


550 saat bekleme, 11 saat konuşma süresine sahip 2.330 mAh pil bulunan telefon, Pil STAMINA modu sayesinde sadece önemli bildirimlerinizi almanızı sağlıyor ve daha etkin pil kullanımı sağlıyor.



Related-items






Detaylarıyla Sony Xperia Z

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor