Microsoft smart watch (Akıllı Saat) Üretecek

Apple, Google, LG ve Samsung gibi firmalar akıllı saat teknolojisi üzerinde çalışıyor. Akıllı saat işine giren sadece bu firmalar değil; Microsoft smart watch teknolojisi üzerinde çalışıyor.


GPS Teknolojisi Smart Watch Akımını Başlattı


Saatlerin akıllanmaya başlaması ve “Smart watch” olarak isim verilmesi GPS teknolojisinin saatlerin içerisine entegre edilmesiyle başladı. Entegre GPS sayesinde, özellikle sporcuların ne kadar mesafe yaptığı tespit ediliyor ve ayrıca saatlerin üzerinde bulunan alıcılar sayesinde kalp atışları ve diğer sağlıkla ilgili gibi önemli bilgilere ulaşabiliyorsunuz.


Dokunmatik Ekranların Gelişmesi Akıllı Saatlerin İşine Yaradı


Teknolojinin bir adım ileriye gitmesi ve işlemci gibi önemli parçaların küçülmesiyle akıllı telefon teknolojisinin saatlere entegre edilmesi de kolaylaştı. Bir diğer önemli gelişme de dokunmatik ekranların çok gelişmesi ve saatler için olmazsa olmaz bu ekranların artık her alanda kullanılabilir olması da önemli bir gelişme.


Apple iWatch Çıkarıyor


Lider teknoloji firmaları da bu işe el attı ve şu an kapalı kapılar arkasında saatleri üretmek için mesai harcıyorlar. Bu firmalardan Apple iWatch ismiyle akıllı saat çıkarmaya hazırlanıyor ve önümüzdeki birkaç ay içinde iWatch’ı tanıtılırken görebiliriz. Diğer bir teknoloji devi de Microsoft smart watch / akıllı saat üzerinde çalışıyor ve verdiği parça siparişlerinden akıllı saat üreteceği neredeyse kesin gibi.


Microsoft yazılım kökenli bir firma olmasına rağmen; elektronik cihaz üretimine de el attı. Xbox oyun konsoluyla çok başarılı oldu ve Surface tabletleri piyasaya sürdü. Microsoft’un planları arasında iPhone ve iPad’e benzer cihazlar da var. Önümüzdeki günleri bekleyip karşımıza nasıl cihazlar çıkacak göreceğiz:)


// ]]>


Related-items




Microsoft smart watch (Akıllı Saat) Üretecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor