Facebook 1.5 Milyar $ Data Merkezi Kuruyor

Facebook 1.5 milyar $ yatırımla Iowa’da büyük bir data merkezi kurmayı planlıyor. Data merkezi tamamlandığı zaman 1.4 milyon kare büyüklüğünde olacak.


Facebook’un Altonona, Iowa’da kurmayı planladığı data merkezi tamamlandığı zaman dünyanın en büyük data merkezi unvanını da elinde tutacak. Data merkezinin kod adı Catapult olacak ve 500 milyon $’a mal olan iki aşamalı olarak proje tamamlanacak. Projenin tamamlanması 1.5 milyar $’a mal olacak.


Facebook kuracağı bu data merkezinin ihtiyaç duyacağı enerjiyi rüzgar türbinlerinden sağlamayı planlıyor ve vergi indirimi için görüşmeler yapıyor. Türbinlerin kurulması için anlaşma sağlanırsa enerji ihtiyacı bu türbinlerden sağlanacak ve kendi kendine yetebilen bir data merkezi kurulacak. Bu data merkezi ayrıca çevreci özelliğiyle de dikkatleri çekecek.


Kurulacak data merkezi için Iowa ekonomiyi geliştirme kurumu da teşvik konusunda kendi içinde görüşmeler yapıyor. Bu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Facebook’a teşvik verilerek projeye destek sağlanacak. Facebook ve Iowa yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor; fakat yakın kaynaklar projenin olumlu sonuçlanacağını ve data merkezinin kurulumuna başlanacağını belirtiyor.


Proje data kablolarının çıkış noktası olan şehrin giriş – çıkış bölgesine yapılacak ve proje için Nebraska ile yarışan Iowa bu projenin gerçekleşmesi için Facebook’a göz kırpıyor. Data merkezinin kurulacağı bölge çevre için en uygun bölge ve merkezin çalışması için yeterli su ve kaynağa sahip. Data merkezi en güncel yazılımlar ve en son teknoloji donanımlar kullanarak hazırlanacağı için örnek bir merkez olacak.


// ]]>


Related-items




Facebook 1.5 Milyar $ Data Merkezi Kuruyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor