Samsung Galaxy S 4'ü Parçalara Ayrılırken Görün

Samsung Galaxy S 4 önümüzdeki günlerde satışa çıkacak ve cihazı elimize alıp nasıl bir şey olduğunu görebileceğiz. Fakat bizden daha şanslı olan insanlar da var:) Hem de S 4′ü kullanmakla kalmayıp parçalarına ayırıyorlar!


Galaxy S 4 Tamamen Parçalara Ayrılıyor


Evet yanlış okumadınız, Galaxy S 4′ü tamamen parçalarına ayırıyorlar ve bu sayede akıllı telefonun içinde kullanılan bütün parçaları görebiliyoruz.  TechnoBuffalo ve ifixedit isimli siteler yayınladıkları video ve resimlerle cihazın parçalara ayrılma aşamalarını gösteriyorlar. Bu videolara göre cihazın parçalanması çok kolay ve S 4 satın alan birisi rahatlıkla demontaj ve montaj aşamasını kendi başına gerçekleştirebilir.


Videoda Aşamaları Göreceksiniz


Fakat böyle bir şey yapmaya karar verdiğinizde yaklaşık 2.000 TL’lik bir cihazı tamamen çöpe atabilirsiniz veya cihazın toplaması bittiğinde masanın üzerinde birkaç tane fazla parça kalabilir:) Önce bu linke tıklayarak TechnoBuffalo sitesinden videoyu izleyebilirsiniz ve sitede yer alan resimlere bakabilirsiniz. Aşağıda aynı resimlere daha hızlı ulaşmanız için paylaştım ve sitede açıklamalar İngilizce olduğu için size yardımcı olmak adına altına da açıklamalarını yazdım.


Cihazın Sökülme Resimleri : 



Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 001


Arka kapağı çıkardığınız zaman gördüğünüz parçalar microSD kart girişi, SIM kart girişi, ve 13-megapiksel kamera. Ayrıca 2,600mAh batarya ilk karşımıza çıkan parçalar.


Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 003


Arka kısımda çerçeveyi söktüğünüzde cihazın arka ve ön panellerini birbirinden ayırmak için 9 tane vidayı sökmek zorundasınız. Ön ve arka panelleri ayırmayı başardığınızda endişelenmenize gerek yok! Cihazın montajını tekrar aynı şekilde yapabilirsiniz.


Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 005


Yukarıda microUSB connector bağlantı kaynağını görüyorsunuz. Bağlantı connector’ü ekranın en altında ve beyaz kabloda bağlantı kablosu. Bu kabloyu sökmekle işe başlayabilirsiniz.


Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 006


Yukarıda cihazın en üst kısmını görüyorsunuz. 13 megapiksel kamera modülü ve LED Flash mevcut. Ayrıca yine aynı bölümde microSD kart ve SIM kart girişini görüyorsunuz. Bir önceki resimde gördüğümüz beyaz kablonun bağlı olduğu anten kısmı ise sağ taraftaki turuncu dikey görüntü.


Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 007


Üstteki modülü söktüğünüzde ekran ve donanım arasındaki bölümü görüyorsunuz. Ekranı sökmek için sağdaki metal klipsi açıyorsunuz.


Samsung Galaxy S4 - Teardown - Close up 008


Yukarıda arka kısımdaki modülü görüyorsunuz. Bu modülün üzerinde kamera devresi, SIM kart ve MicroSD kart girişleri mevcut. Ayrıca modülün üzerinde 2GB RAM ve 4 çekirdekli Qualcomm işlemci bulunuyor. Yine aynı modülde Wi-Fi ve diğer devreleri görebilirsiniz.


Akıllı telefonu parçalarken en çok korkulan parça ekran ve S 4′ün Gorilla Glass ekranının fiyatı yaklaşık 200 $. Eğer ekranı birleştirirken bir sorun yaşarsanız 200 $ ödemek zorunda kalabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak ifixedit isimli siteyi ziyaret ederek resimlere göz atabilirsiniz.



// ]]>


Samsung Galaxy S 4G Teardown


// ]]>


Related-items




Samsung Galaxy S 4'ü Parçalara Ayrılırken Görün

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor