Google Glass Özellikleri ve Donanım Detayları

Google Glass bulunduğumuz çağın en önemli teknolojik gelişmelerinden biri. Google gözlüğün donanım ve yazılım özelliklerini açıkladı.


5 Megapiksel Kamerayla Gelecek


Google yeni teknolojik oyuncağı Google Glass’ın özelliklerinden bir kısmını açıklamaya karar verdi. Ortaya çıkan özelliklere göre Glass 5 megapiksel kameraya sahip olacak ve 16GB dahili depolama kapasitesiyle gelecek. Cihazın depolama hafızası 16GB’dan farklı seçeneklerle de satışa sunulabilir; fakat şimdilik ortaya çıkan detaylar bu şekilde.


16 GB Dahili Hafıza Yer Alacak


Glass’ın 16GB hafızasının 12GB’lık kısmını kullanabileceksiniz ve diğer 4GB’lık kısmı işletim sistemine ayrılacak. Ayrıca cihaz 720p HD video çekebilecek ve şarjı gün boyu kullanıma imkan sağlayacak. Şarj özelliğinin gün boyu kullanılması çok önemli ve istediğiniz gibi cihazı kullanabileceksiniz ve saat başı şarj etmeniz gerekmeyecek.


1 GB Ram ve 1.2 GHz İşlemciye Sahip Olacak


Google Glass’ın işletim sistemi Andorid 4.0.4 Ice Cream Sandwich olacak ve bildiğiniz gibi Android işletim sistemi de cihazın hızlı ve stabil çalışmasını sağlayacak. Cihazın işlemcisi 4430 CPU olacak ve 1 veya 1.2 GHz işlemci hızıyla gelecek. Cihazın 1GB RAM’inden, kullanılabilir RAM’i ise 682MB olacak. İşletim sistemi ve donanım uygulamaların ihtiyaç duyacağı RAM’den dolayı 1GB RAM’in tamamını kullanamayacaksınız.


Bluetooth ve GPS Desteği Olacak


Glass Bluetooth özelliğine sahip olacak ve entegre GPS ve SMS desteğiyle karşımıza çıkacak. Cihazın görünüm açısı 25 inç high-definition ekranın görüntü açısıyla eşdeğer olacak. Cihaz Wi-Fi özelliğiyle bütün ağlara bağlanabilecek. Glass’ın satış fiyatı 1.500 $ olması bekleniyor ve 2013′ün son çeyreğinde satışa sunulacak.


This slideshow requires JavaScript.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor