Google WhatsApp'ı 1 Milyar $ Satın Alacak

Birisi Dünya’nın en popüler arama motoru şirketi ( şimdilik ) diğer ise son zamanlarda popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp. Söylentilere göre Google, WhatsApp’ı satın alma görüşmelerine başladı.


Söylentilere göre Google uzun süredir WhatsApp’ı satın almaya çalışıyor ve görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler sona doğru yaklaşıyor ve Google’ın bu satın alma için yaklaşık 1 milyar $’ı gözden çıkaracağı gelen haberler arasında. Geçtiğimiz hafta Google söz konusu parayı ödemeyi kabul etti.


Aslında WhatsApp’ın satın almaya çalışan sadece Google değil; aynı şekilde Facebook’ta popüler anlık mesajlaşma şirketini satın almak istiyor; fakat istenen ücret konusunda bir sıkıntı yaşandığı gelen haberler arasında. Google son zamanlarda internet teknolojisi, wireless sistemleri – yazılımları geliştiren firmaları tek tek satın alıyor ve fiber internet alt yapısı kuruyor. Google’ın amacı ileride bütün iletişim alt yapısını ele geçirmek gibi görünüyor:)


WhatsApp 2009′da kurulan bir firma ve internet üzerinden kullanıcılarına anlık mesajlaşma imkanı tanıyor. Telefon numaranızı uygulamaya tanıtıyorsunuz ve uygulamanın rehberinizi görmesine izin veriyorsunuz. Bu sayede, telefonlarında WhatsApp yüklü olan arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızla ücretsiz mesajlaşabiliyorsunuz. Ayrıca resim, müzik gibi multimedya dosyalarınızı da paylaşabiliyorsunuz.


WhatsApp, Apple Store’da 1 numaralı uygulama olarak liste başında yer aldı ve Google Play’de 100 milyon kez indirildi. Platformun yüz milyonlarca kullanıcısı var ve bu rakam Google’ın WhatsApp’ı satın alma isteğini daha da artırıyor. Söylentilerin gerçek habere dönüştüğü günümüzde, bu satın almanın da 1 milyar dolara gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakabiliriz..!


// ]]>


Related-items



 



Google WhatsApp'ı 1 Milyar $ Satın Alacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor