Windows Live Messenger 8 Nisan'da Tahtını Skype'ye Devredecek

Bu haberi duyunca biraz hüzünlendim; çünkü lise ve üniversite yıllarında en iyi iletişim aracı MSN’di. Mesajların çok pahalı dönemlerde MSN’de saatlerce arkadaşlarımızla mesajlaşırdık. İletişim alt yapılarının gelişmesi ve Facebook gibi platformların çoğalmasıyla, bu bir zamanların en popüler uygulaması yavaş yavaş gerilemeye başladı ve sonunda da beklediğimiz haber geldi. Microsoft Live Messenger 8 Nisan’da kapatılacak.

Aslında bu haber yıllarca MSN kullananları biraz üzecek; fakat iyi tarafından bakmamız gerekirse 8 Nisan’a kadar Microsoft Live Messenger’ı kullanmış olacaksınız. Bu güzel haberin tadını çıkarın ve birkaç ay daha MSN’de sabahlara kadar arkadaşlarınızla ve sevgilinizle yazışmanızı öneririm:) 8 Nisan’dan sonra ise Skype aracılığıyla video konferans yapabilirsiniz. Evet buradan çok net bir sonucu çıkardık, artık MSN kullanıcıları bundan sonra Skype’a transfer edilecek.

Geçtiğimiz ay Microsoft tarafından yapılan duyuru sonucunda MSN’in Skype’a devredileceğini öğrenmiştik ve Live kullanıcıları skype kullanıcısı olacağını ve 15 Mart’ta geçişe başlanacağını duyurmuştuk; fakat sistem hazırlıklarının tamamlanmamasından dolayı bu geçiş rötara uğradı. Aslında bir kısım kullanıcı geçiş yaptı; fakat bu toplam kullanıcılarla kıyaslandığında çok az bir rakama denk geliyor.

Microsoft Live Messenger 13 yıllık bir şirket ve Microsoft’a maliyeti çok fazla oldu. Gerçi Microsoft’un prestijini artırmasına da neden olan bir mesajlaşma platfomuydu. Microsoft MSN’le reklamını çok iyi şekilde yaptı. Sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz ve Microsoft Live Messenger çok faydalı bir reklam platformu ve sosyal medya platformu olarak çok verimli oldu. Microsoft geçtiğimiz günlerde Skype satın alarak kendi bünyesine kattı ve bu satın almanın maliyeti 8.5 milyar dolar. Bu çok ciddi bir rakam ve Microsoft böyle bir satın alma yaptıysa mutlaka bir bildiği vardır!


Windows Live Messenger 8 Nisan'da Tahtını Skype'ye Devredecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor