Sony PlayStation 4 Basın Toplantıyla 20 Şubat'ta Tanıtılacak

Sony, 20 Şubat’ta yapacağı basın toplantısı için medya kuruluşlarına davetiyeleri gönderdi. Bu davetiyelerin ulaşmasının ardından söylentiler hızlı bir şekilde yayılmaya başladı ve Sony PlayStation’ın resmi olarak 20 Şubat’ta duyurulacağına herkes neredeyse kesin gözle bakıyor. Yine de hiçbir medya kuruluşu riske girmek istemediği için başlığı atamıyor. Biz Yaviga olarak bu başlığı atma cesaretini gösterdik ve Sony PlayStation 4 hiç kuşkusuz 20 Şubat’ta tanıtılacak.

Geleceği Görün

Sony gönderdiği davetiyede : “see the future” “özel bir etkinlikle geleceği görün” yazarak aslında çok net bir mesaj vererek medyayı davet etti. Sony PlayStation 4′ü yaz tatili öncesinde piyasaya çıkararak tatil dönemi pazar payından faydalanmak istiyor. Bu davetiyenin gönderilmesiyle artık konsol savaşlarının başlayacağına kesin gözüyle bakabiliriz; çünkü PlayStation 4′ten sonra, XBOX da benzer bir adım atacaktır.

PlayStation 3 hemen hemen 8 yaşına geldi ve artık yerini yeni amiral gemisine devretmek zorunda. Aslında bu zorunluluk PS3′ün teknik olarak yetersizliğinden değil; pazarlama ve gelecek 10 yılın gelişme süreçlerine ayak uyduramayacağından geliyor diyebiliyoruz. PS4 daha yenilikçi olacak ve son dönem popüler olan sosyal medya ve ev ağlarına daha uyumlu bir yapıya sahip olacak. Daha önceki yazımızda PS4′ün adı Orbis olacak demiştik fakat PS4 ismi bence hiç de fena değil.

8 Çekirdekli İşlemci Kullanılacak

Konsolun özelliklerinden biraz bahsetmemiz gerekirse, söylentilere göre çok güçlü bir AMD işlemci ve Radeon grafik işlemcisine sahip olacak. Konsolun AMD işlemcisi 1.6 GHz hızında 8 çekirdekli işlemci olacak. Radeon HD grafik işlemcisi ise 18 işlem gücüne sahip çekirdeğe sahip olacak. Konsol ayrıca 4GB DDR5 RAM’e sahip olacak. Cihazın ekran çıkışı ise 1080p’nin çok daha üzerine çıkarak 4K Ultra HD televizyonlarla uyumlu olacak. Bunun anlamı dev bir ekranda oyun oynayabileceksiniz ki, şu anda böyle bir konsol piyasada mevcut değil. 4K televizyonlar da CES Teknoloji fuarında duyuruldu ve çok yakında satışa sunulacak.

3 Boyut ve SSD Disk Geliyor

Konsolun sahip olacağı en önemli özelliklerin başında 3 boyut olacak. 3D özellikli oyunların yaygınlaşmasıyla PS4′de 3D oyunları oynayacaksınız.  Blu ray disk yer alacak ve sabit disk olarak da SSD disk kullanılacak. Ayrıca PS4′le gelecek diğer önemli yenilik de DualShock kumandanın daha geliştirileceği ve harekete duyarlı sensörlerin çok daha hızlı ve işlevsel olacağı. Diğer bir gelişme de geniş bir aksesuar seçeneğinin sunulacağı. Sony PS4′ü oyun konsolunun dışında çok güçlü bir medya platformuna dönüştürmeyi planlıyor. Konsol evinize entegre bir media server görevi de görecek.

Mobil Cihazlarla Entegre Bir Sistem

PS4′de gelecek diğer bir yenilik ise sosyal ağlarla entegrasyonun yanında, mobil cihazlar ve akıllı telefonlarla uyumluluk olacak. Çok çeşitli ekran çözünürlüklerine sahip cihazlardan konsola bağlanılabilecek. Uzmanların görüşlerine göre gelecek, iletişim ve bağlanmaktan geçiyor ve bunun anlamı, ne kadar hızlı indirmeye ve oynamaya imkan vermekle ilgili. Bu cümlenin özeti, PS4′ün sahip olacağı nitelikler : sesli bağlantı, video chat ve oyun esnasında daha etkili iletişime imkan vermesi anlamına geliyor.

PS4 Çıkış Tarihi?

Sony 20 Şubat’ta duyuracağı PlayStation 4′ün çıkış tarihini ve özellikleri hakkında detaylı bilgi verecek. Söylentilere göre çıkış tarihi yaza yakın bir zaman olacak. Cihazın özellikleri ise çok daha üst seviyelerde olacak. Oyun konsolu satın almayı düşünenlerin biraz daha bekleyip PS4′ün özelliklerinin netleşmesinden sonra karar vermelerini öneriyorum. Benim gibi PS3 sahipleri ne yapsın diye sorarsanız, cihazın çıkmasını bekleyin ve fiyatların makul seviyelere gelmesini bekleyin ve piyasaya yeterli sayıda PS4′le uyumlu oyunun çıkmasını bekleyin.

 


Sony PlayStation 4 Basın Toplantıyla 20 Şubat'ta Tanıtılacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor