The HTC One New York'da Basın Toplantısıyla Tanıtıldı

HTC’nin yeni akıllı telefonu The HTC One, bugün New York’ta yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. HTC The One akıllı telefon pazarını daha da zorlayacak gibi gözüküyor. HTC’nin stratejisi Samsung’u zorlamak ve Apple’ın uyguladığı rekabet stratejisini örnek alarak Samsung’un pazar payına göz dikmek. HTC aslında biraz iPhone; biraz da Samsung’dan bir şeyler alarak pazarda kendini göstermeye çalışıyor.

Akıllı telefonlar ve tabletler artık revaçta ve bu cihazların pazar payları iştah kabartıyor. Akıllı telefon ve tablet pazarından en büyük payı Samsung ve Apple alıyor ve söz konusu pasta’ya haliyle başka firmalarda göz dikiyor. Bu firmalardan birisi de HTC ve akıllı telefon pazarında hızlı bir yükseliş içinde. HTC’nin yeni stratejisi Apple ve Samsung’un alanında oynamak. HTC’nin ilk telefonlarının kendine özgü bir tasarımı vardı; fakat The HTC One tamamen iPhone 5 ve Samsung’dan esinlenmiş gibi gözüküyor!

The HTC One’ın gövdesi alüminyum ve bu özelliğiyle iPhone 5′e benziyor ve yazılımının Android olması da Samsung’dan bir esinti taşıyor diye düşünebiliriz. Tasarımı oval ve sahip olduğu anten iPhone 4S’lerde kullanılan anten:) cihaz beyaz ve siyah 2 farklı renkte satışa sunuluyor ki, bu özelliğiyle de iPhone’lardan bir farkı yok! Aslında HTC’nin oluşturduğu strateji Samsung’la aynı. HTC daha güçlü bir Android tabanlı akıllı telefon pazara sürerek iPhone’un pazar payına göz dikiyor.

Şimdi biraz da cihazın özelliklerine göz atalım. The One öncelikle 4.7 inç ekrana sahip ve 1080p ekran çözünürlüğünü destekliyor ve 468ppi piksel yoğunluğuna sahip. The One’ın işletim sistemi Qualcomm 4 çekirdekli Snapdragon 600 ve 1.6GHz hıza sahip. Telefon 2GB RAM ve 32, 64 GB depolama kapasitesiyle karşımıza çıkıyor. Bu özelliklere bakarsak The One aslında BlackBerry Z10 ile yakın bir çizgide ilerliyor.

HTC, The One ile pazara güçlü bir giriş yapmış gibi gözükse de 15 Mart’da duyurulacak Samsung Galaxy S IV ve yaza doğru tanıtılacak iPhone 6′nın özellikleri karşısında çok güçlü bir telefon değil. Ancak fiyat / performans kriterlerine göre üst segment rakip telefonlarla karşılaştırılabilir. Örnek olarak iPhone 6′nın fiyatı 1.999 TL olur ve The HTC One’ın fiyatı 1.699 olursa ben burada iPhone 6′yı tercih ederim. Veya 1.700 – 1900 TL civarı Galaxy S 4′ü tercih edebilirim. Sonuç olarak HTC The One bu özellikleriyle üst segment telefonlarla fiyat konusunda rekabet edemez ve tutunamaz.


The HTC One New York'da Basın Toplantısıyla Tanıtıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor