Google Glass 2013 Son Çeyreğinde Satışa Sunulacak

İlk denemeleri Google kurucularından Sergey Brin tarafından New York’ta denenen Google Glass 18 aylık geliştirme sürecini başarıyla tamamladı ve çok yakında satışa sunulacak. Google Glass 1.500 $ gibi bir fiyata 2013 sonunda satışa çıkarılacak ve bu gözlük dijital bir devrime neden olarak dünyayı farklı görmemizi sağlayacak.

Google Glass 18 ay önce sadece bir prototipti. Bir yıl önce ise bir gözlüğün etrafında anakartlar ve devrelerin olduğu, sanki içi sökülmüş bir radyo ya da eski nesil bir telefona benziyordu. Fakat şimdi gözlük o kadar ileri bir noktaya ulaştı ki, çok küçük boyutlarıyla her türlü gözlüğe montajı yapılabiliyor. Ayrıca bu gözlüğün sahip olduğu üstün teknoloji ve özellikler sayesinde video kaydedebiliyorsunuz, fotoğraf çekebiliyorsunuz, navigasyonla yolunuzu bulabiliyorsunuz  ve entegre GPS sayesinde koordinatlarınızı anlık olarak kullanabiliyorsunuz.

Proje aslında 3 yıl önce başladı ve günümüze geldiğimizde gündelik kullanıma hazır hale getirildi. Aslında Google’ın bu kadar hızlı ilerlemesinin nedeni, mobil cihazlar ve mobil yazılımda kazandığı tecrübe diyebiliriz. Mobil dünyadaki gelişmeler aslında bütün sektörü çok derinden etkileme başladı. Bu gelişmelerin farkında olun veya olmayın, gelecek çok farklı şekilleniyor. Artık gözlüğünüz sayesinde maç sonuçlarını anında görebileceksiniz, maillerinizi okuyabileceksiniz, fotoğraf çekebileceksiniz, hatta kendi filminizi bile kaydedebileceksiniz. Yakın bir zamanda ise gözlükler üzerinden tv izlemeye başlayacaksınız.

Gözlüğün teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse entegre GPS, Wireless özelliği ve Bluetooth bağlantısı sayesinde data aktarılabilecek ve kablosuz ağlara kolaylıkla bağlanılabilecek. Ayrıca, Google Glass kablosuz haberleşme teknolojisi sayesinde mağazalar ve kişiler arası iletişime de imkan sağlayacak. Örneğin, Nişantaşı’nda yürürken indirimde olan bir mağazaya baktığınızda, hangi ürünlerin indirimde olduğunu gözlüğünüzün ekranında görebileceksiniz.

Düşünebiliyor musunuz, aslında bu teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştıracak. Alışverişe çıktınız ve ihtiyacınız olan spor ayakkabı, t-shirt ve diğer kıyafetleri bulmak için saatlerce alışveriş merkezini gezmeniz gerekiyor. Tabi ki gezmenin ayrı bir zevki var; fakat bu durum size zaman kaybettirecek ve ayrıca çok ciddi bir şekilde yorulmanıza neden olacak. Bu gözlük sayesinde mağazanın önünden geçerken kafanızı çevirip mağazaya bakmanız yetecek. Sistem otomatik olarak sizin cinsiyetinize ve ihtiyacınıza göre ürünleri listeleyecek ve indirimdeki ürünleri size önerecek.

Hatta çok daha ileri gidersek bedeninizi, boyunuzu, ayakkabı numaranızı sisteme tanımladıktan sonra size uygun ürünleri gözlüğünüze yansıtacak. Bence muhteşem bir teknolojiyle karşı karşıyayız ve bu teknolojinin geliştirilmesi her alanda insanların işini çok kolaylaştıracak. Araç sürerken önceki aracın mesafesini, viraj eğimini, yol durumu gibi araç sürmekte size yardımcı olacak bütün bilgileri Google Glass sayesinde anlık görebileceksiniz.

Aşağıdaki videoları izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca theverge.com’u ziyaret ederek ingilizce incelemeyi okuyabilirsiniz.


Google Glass 2013 Son Çeyreğinde Satışa Sunulacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor