iPad 5 Çıkış Tarihi ve Özellikleriyle Herkesi Şaşırtacak

Apple hayranlarının merakla beklediği iPad 4 haberi Ekim 2012 duyurulmuştu ve iPad 4 sahip olduğu özellikleriyle hayranlarını tatmin etmişken; şimdi de ortalık iPad 5 söylentileriyle çalkalanıyor. Söylentilere göre daha hafif, daha ince üretilecek iPad 5 Mayıs ortalarında tanıtılacak ve yazın satışa sunulacak.

2013 yılının PC-Sonrası dönemi başlattığınız söyleyebiliriz. PC Sonrası dönem, tablet satışlarının artması ve tablet kullanımının yaygınlaşmasıyla PC satışlarının azalması ve firmaların PC üretimi bırakıp tablet ve akıllı telefon sektörüne yönelmesi diyebiliriz. Bu dönemin başlangıcı 2012 yılında gerçekleşti. Tarihte ilk defa tablet satışlarının oranı; PC satışlarını geçti ve PC üreten firmalarda sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Tabletlerin ilgi görmesinden dolayı da teknoloji firmaları tablet ve akıllı cihaz üretimine yoğunlaştılar ve son günlerde ardı ardına yeni bir akıllı telefonun pazara çıktığını duyuyoruz. Geçen hafta BlackBerry Z10 ve Q10 akıllı telefonlarını duyurdu ve tablet üreteceğinin sinyallerini verdi. Aynı şekilde Nokia’da Microsoft’la birlikte Windows Phone işletim sistemine sahip bir tablet üretmeyi düşündüklerini duyurdu.

iPad 5 Çıkış Tarihi

Tablet üretme hayalleri kuran firmalar hayallerine devam etsinler, Samsung ve Apple gibi firmalar atı aldı, üsküdarı geçti ve üstüne üstlük her 6 ayda yeni model tablet ve akıllı telefon üretecek alt yapıları kurdular:) Üretim süresinin 6 aya inmesi iyi mi; kötü mü zamanla göreceğiz; fakat artık her 6 ayda bir yeni model görmeye alışmak gerekiyor. Ortada dolaşan söylentilere göre Apple 2013′ün ilk yarısında iPad 5 modelini ve iPad Mini 2′yi tanıtacak.

Apple 2012 Ekim’inde 4. nesil iPad’ini duyurmuştu ve Yeni ( 3. nesil ) iPad’inden kısa bir süre sonra çıkması herkesi neredeyse şok etmişti. Aradan 6 ay geçmeden Apple’ın piyasaya yeni bir iPad’le çıkması çok şaşırtıcı; fakat bir o kadar da zorunluluk diyebiliriz. Apple, pazarda yaşanan gelişmeler ve Microsoft’un çıkardığı Yeni Surface Tabletiyle rekabet sonucunda 5. nesil iPad’i pazara sürecek.

Analistlere göre iPad Mini Apple’ın elini çok güçlendirdi; fakat 9.7 inç standart iPad’in daha ince ve daha hafif olarak piyasaya çıkması, Apple’ın elini çok daha güçlendirecek ve rakiplerinin bir adım önüne geçirecek. Apple, iPad 5 ve iPad Mini 2′nin tanıtımını aynı zamanda yaparak bizi şaşırtabilir veya tamamen strateji değiştirip farklı zamanlarda bu cihazları tanıtabilir.

5. Nesil iPad Özellikleri

Apple iPad 2, 3 ve 4′ün ağırlık ve boyutlarıyla ilgili hiçbir değişiklik yapmadı ve bu üç tabletin fiziksel özellikleri birbirleriyle aynıydı. Sadece teknik özelliklerinde gelişme yaşandı ve bu gelişmeler de aslında aşamalı gelişmelerdi. Apple iPad 5′te kasayı değiştirerek daha hafif ve daha ince tablet üretimine gidecek. Apple iPad 5′te Lightning connector kullanacak ve ekran teknolojisinde GF2 dokunmatik ekran teknolojisini kullanacak. GF2 ekran teknolojisini Apple, iPad Mini’lerde kullanıyor ve eski tabletlere göre bu teknoloji yüzde 23 daha ince ve yüzde 53 daha fazla parlaklığa imkan tanıyor.

Söylentilere göre Apple ekran aydınlatmasına LED ışık barları kullanacak ve bu da iPad 5′in daha az enerji tüketmesine neden olarak bataryanın daha incelmesini sağlayacak. Bu sayede iPad 5 daha ince ve hafif olacak. Özelliklerin tamamını dikkate alırsak iPad 5 ekran kalitesi, işlemci, grafik kartı ve hafıza kapasitesiyle çok daha üst seviyelerde olacak ve tablet pazarının lideri olacak.

 


iPad 5 Çıkış Tarihi ve Özellikleriyle Herkesi Şaşırtacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor