Microsoft Surface Pro Tablet Satışa Çıktı

Microsoft’un uzun süredir çıkarmayı planladığı ve üzerinde çok çalıştığı Surface Pro geçtiğimiz Cumartesi satışa sunuldu. Microsoft Surface Pro’nun satışa sunulmasıyla tablet pazarı da ciddi anlamda hareketlendi. Peki Surface Pro hakkında kullanıcılar ne düşünüyor, Surface bekleneni ne kadar verdi bu yazıda cevap arayacağız.

Microsoft, yazılım alanında ilerleyen ve yazılımın gücüyle büyüyen ve güçlenen bir şirket.  Şirket ilk olarak Windows’la yola çıktı ve vizyonunu, insanların kolaylıkla kullanabileceği yazılımları üretmek olarak belirledi. Microsoft bu amacına uzun süredir ulaşmaya çalışıyor ve aradan geçen uzun süreye rağmen istediği işletim sistemini üretemedi. Ta ki Windows 8 çıkana kadar. Aslında Microsoft’un vizyonunu başaran bir firma var. Apple çok basit bir işletim sistemi oluşturmayı yıllar önce başardı ve bu deneyimini dünyanın ilk dokunmatik ekran telefonunu çıkararak tüm dünyaya sattı ve Microsoft’tan bir adım öne geçti.

Apple, herkesten daha hızlı davranarak tablet üretme cesaretini gösterdi ve bu hamlesiyle rakiplerinin birkaç adım önüne geçti. Apple o kadar basit bir tablet üretmişti ki, çocuklar bile rahatlıkla kullanabiliyordu. Bu vizyon aslında Microsoft’un yıllarca başarmak isteyip de başaramadığı bir durumdu:) Microsoft da yazılımın dışına odaklanarak kendi tabletini üretmeyi planladı ve uzun çalışmalardan sonra Microsoft Surface Pro’yu üretti. Surface Pro’nun özelliklerine biraz göz atalım.

Microsoft’un hakkını da yemeyelim, yıllarca sistemini geliştirmek için uğraştı ve Windows 8 işletim sistemini oluşturdu. Ayrıca Samsung ve Apple gibi şirketlerin karşısına bir yazılım firması olarak çıkmak çok da kolay değil; çünkü Microsoft’un uzmanlık alanı yazılım. Apple ve Samsung gibi firmalar donanım ve elektronik alanlarında ciddi bilgi birikimine sahip firmalar ve Microsoft’un bu firmalarla tablet pazarında rekabet etmesini takdirle karşılıyorum.

Surface ilk olarak Amerika’da satışa sunuldu ve talebin yüksek olmasından dolayı kısa sürede tükendi. Surface satın almak için mağazalara koşan insanlar, hayal kırıklığı yaşayarak geriye döndü; çünkü yeterli stok olmadığı için Surface’lar tükenmişti. Aslında bu haberler Microsoft için sevindirici; çünkü satışların nasıl olacağını ve kullanıcıların bu yeni cihaza nasıl tepki vereceğini Microsoft çok kestiremiyordu. Microsoft’un bloğunda yapılan açıklamaya göre 128 GB Surface Pro yok satıyor:)

Microsoft Surface Pro Özellikleri 

Surface Pro 899 Dolar’dan satışa sunuldu ve Windows 8 dokunmatik ekran işletim sistemine sahip. Cihaz klavyesiyle birlikte geliyor. iPad’de klavyeyi farklı markalardan temin edebiliyorsunuz; fakat Surface klavyeyle birlikte geliyor ve klavyeye montajı çok pratik.

Şu anda iki farklı modeli var, RT ve Pro. İki modelin de ekran boyutu 10.6 inç. Tabletlerin inceliği ve ağırlığı birbirinden farklı. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi Pro daha ağır ve daha kalın bir gövdeye sahip; çünkü i5 işletim sistemine sahip. Surface Pro 4 GB RAM ve 64 GB – 128 GB disk seçeneğiyle satışa sunuldu. 64 GB’lık modelin fiyatı 899 $, 128 GB’lık modelin satış fiyatı ise 999 $.

Aslında özelliklere baktığımızda i5 işletim sistemi ve 4 GB RAM destekli 128 GB depolama boyutunu da dikkate alırsak Microsoft tablet ve ultrabook pazarının tam ortasına konumlanmış durumda ve bence bu ürünle çok başarılı olacak. Böyle düşünmemin nedeni şu anda piyasada olan Apple ve Samsung’un tabletlerinin eksiklerinin bulunması. Örneğin klavye tabletle birlikte satılmıyor ve ekstra 200 TL para ödeyerek klavye almak zorundasınız. iPad’de ofis yüklü değil, yüklemek istediğinizde de Windows’ta kurulu bir Ofis gibi olmuyor. Surface Pro’nun i5 işlemcisine istediğiniz her programı yükleyebileceğinize eminim. Bu yüzden Microsoft Surface Pro’yu gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz, eğer bulabilirseniz:)

 

 


Microsoft Surface Pro Tablet Satışa Çıktı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor