Twitter 250.000 Hesabının Hacklendiğini Duyurdu ( Şifrenizi Hemen Değiştirin )

Twitter 250.000 kullanıcısına dün gönderdiği mail ile, twitter hesaplarına kötü amaçlı web sitelerinin ulaştığını tespit ettiklerini duyurdu. Aynı mail ile Twitter hesaplarına ulaşıldığını düşündüğü kullanıcılarının şifrelerini sıfırlayarak yeni şifre oluşturmalarını talep etti.

Twitter mail üzerinden yaptığı açıklamayla, geçen hafta web site tabanlı kötü bir yazılımın 250.000 kullanıcısının hesabına ulaştığını tespit ettiklerini ve hesaplarını resetleyerek tehlikenin giderildiğini duyurdu. Ayrıca Twitter tüm kullanıcılarına hesaplarına ulaşarak güçlü bir şifre oluşturmalarını tavsiye etti. Saldırının hangi site ve ne tip bir saldırı olduğu konusunda çok detaylı bir bilgi olmamasına rağmen; Twitter’ın böyle bir mail göndermesi durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Bu açıklamadan sadece 250.000 kullanıcının bu saldırıdan etkilendiği sonucunu çıkarıyoruz; fakat bütün kullanıcıların etkilendiğini de düşünebileceğimiz net bir açıklaması olmayan bir durum ortada. Twitter saldırıyla ilgili yorumu, bu saldırının çok profesyonel bir saldırı olduğunu ve sadece Twitter değil; diğer sosyal platformları ve şirketlerin de bu saldırıya maruz kalmış olabileceğine inandıklarını söyledi.

Amazon’un da aynı saldırıya maruz kaldığı hakkında söylentiler sosyal platformlarda dolaşmaya başladı. Amazon konuyla ilgili çok fazla bilgi vermiyor; fakat şirketin bu saldırıdan etkilendiğini düşünmemiz gerekiyor. Yapılan saldırının Java temelli bir açıktan kaynaklandığını ve hackerların bu açığı kullanarak Twitter hesaplarına saldırdığı söyleniyor. Güvenlik uzmanları saldırıyı tespit ettiklerinde bilgisayarınızın tarayıcısında yer alan Java özelliğinin kapatılmasını önerdiler.

Twitter’ın gönderdiği mail :

Merhaba, XXX

Twitter hesabınızın, Twitter dışında bir website ve servis tarafından kötü kullanım için ulaşıldığını düşünüyoruz. Hesabınıza kötü amaçlı kişilerin ulaşmaması için şifrenizi sıfırladık

Twitter hesabınız için yeni bir şifre oluşturmanız gerekiyor. Aşağıdaki linkten yeni şifre oluşturmak için siteye gidebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi, linkte tıklayarak kayıtlı mail adresinize şifrenizin tekrar gönderilmesini talep edebilirsiniz : https://twitter.com/account/resend_password

Lütfen eski şifrenizi kullanmayın ve yeni şifrenizi seçerken güçlü bir şifre olmasına dikkat edin (Büyük – küçük harf kombinasyonu , Numaralar, ve Semboller kullanın).

Genel olarak, aşağıdaki detaylara dikkate edin:

  • İnternet tarayıcı adres kısmında, şifrenizi yazmadan önce her zaman : https://twitter.com yazmasına dikkat edin. Benzer siteler oluştururak sizi yanlış sayfalara yönlendiren siteler şifrelerini ele geçirmektedir. Bundan dolayı Twitter’a bağlandığınızda tarayıcıda yazan adrese mutlaka dikkat edin. Eğer herhangi bir şüpheye düşerseniz hesap bilgilerinizi girmeyin.
  • Size daha çok takipçi vaad eden sitelere güvenmeyin. Bu siteler hesaplarınızı ele geçirmek için spam ve tehlikeli yazılımlar içermektedir.
  • Twitter hesabınızda olan siteleri : https://twitter.com/settings/applications adresinden kontrol edebilirsiniz.  Eğer sizin onaylamadığınız herhangi bir uygulama ya da bağlantılı website görürseniz :  ”Revoke Access” butonuna tıklayın.

For more information, visit our help page for hacked or compromised accounts.


Twitter 250.000 Hesabının Hacklendiğini Duyurdu ( Şifrenizi Hemen Değiştirin )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor