Asus Yeni Akıllı Telefonu ve Tableti Padfone Infinity'leri Tanıttı

Bugün Barcelona’da gerçekleşen Mobile World Congress’te Asus, yeni nesil hibrit akıllı telefonu ve tableti Padfone Infinity serisini tanıttı. Hibrit Akıllı telefon 5 inç ekrana sahip. Tablet ise neredeyse yüzde yüz büyüyerek 10 inç ekrana sahip. Asus’un akıllı cihazları 13 mega piksel kamera çekim özelliğine sahip.

Dünya Mobil Kongre’si Barcelona’da bugün açıldı ve en yeni mobil teknolojiler bu kongrede tanıtılıyor. Kongre’de beklenen en önemli haber Samsung’un Galaxy Note 8.0′dı ve ilk defa görücüye çıkan tablet bilgisayar dikkatleri üzerine çekti. Samsung bu tableti, Apple’ın Mini’sine rakip olarak çıkardı ve boyutları itibariyle de neredeyse Apple Mini ile aynı. Kısaca Samsung Note 8.0′den bahsettikten sonra şimdi gözlerimizi Asus’a çevirelim.

Asus bilgisayar sektöründe öncü firmalardan bir tanesi ve özellikle ürettiği Laptop’lar çok kaliteli ve başarılı. Son zamanlarda bilgisayar sektöründe satışların azalması ve bilgisayar firmalarının sahip oldukları pazar paylarını tablet ve akıllı telefonlara kaptırmasından dolayı bilgisayar üretici firmalar gözünü tablet / akıllı telefon pazarına dikti. Son günlerde gelen haberlerden de bunu teyit ediyoruz; çünkü Microsoft, Google gibi elektronik devleri teker teker akıllı telefon / tablet pazarına giriyor.

Bu firmalardan bir tanesi de Asus ve pazara akıllı telefon / tableti bir arada sunan Padfone modeliyle girdi. Aslında ortada tek bir cihaz yok. Asus’un akıllı telefonu 5 inç 1920 x 1080 ve tablet modeli ise 10 inç 1920 x 1080 ekran çözünürlüğüne sahip. Padfone 13 mega piksel kameraya sahip ve bu özelliğiyle Samsung S IV’le aynı özellikte olacak. Kamera ışığı otomatik olarak ayarlayabiliyor ve 1080p HD video çekebiliyor. Akıllı telefonun ön kamerası ise 2 mega piksel.

Padfone 1.7GHz Qualcomm Snapdragon 600 dört çekirdekli işlemciye sahip ve cihaz 2GB RAM’le destekleniyor. 64 GB flash depolama özelliği ve Asus’un kullanıcılara sunduğu 50GB online depolama alanından da faydalanabileceksiniz. Padfone’un bataryası da başlangıç için çok iyi. Cihaz 19 Saat konuşma, 6.5 saat internette gezinme, 9 saat video oynatma ve 410 saat bekleme süresine sahip. Tablette ise bu süre 57 saat konuşma, 19.5 saat internette gezinme, 27 saat video oynatma ve 1230 saat bekleme süresine sahip.

Bu özelliklere baktığımızda ortaya çıkan akıllı telefon ve tabletler gerçekten çok başarılı ve akıllı telefonu dikkate alırsak neredeyse Samsung Galaxy S IV’le kafa kafaya yarışacak özelliklerde. Tablet de çok başarılı ve yılların deneyimine sahip Apple ve Samsung’la yarışacak kapasitede. Asus bu cihazları pazara Nisan 2013′te sunacak ve telefon modeli 999 $, tablet modeli ise 1.325 $ civarlarında bir fiyattan satılacak.

 


Asus Yeni Akıllı Telefonu ve Tableti Padfone Infinity'leri Tanıttı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor