Blog Yazılarınızdan Affiliate Marketing Yöntemiyle Para Kazanın

Blogging ya da Blogger’lık son dönemlerde revaçta olan bir durum ve insanlar bildiklerini paylaşmak ve kendilerini ifade etmek için blog yazıyorlar. Blogların çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve özellikle blogların önemini son zamanlarda şirketlerin de kavramasıyla çok daha popüler hale geldi. Uzun süredir blog yazıyorsunuz ve bloğunuzu belirli bir noktaya getirdiniz ve artık para kazanmak istiyorsunuz. Bloğunuzdan affiliate marketing sayesinde nasıl para kazanabilirsiniz, bu konuyu işleyeceğiz.

Blog ne anlama geliyor, hiç bilmeyenler için kısaca anlatalım. Bloğun anlamı günlük yazmak demektir. İsteyen herkes mail hesabı alır gibi, ücretsiz hizmet sağlayan sitelerden blog hesabı alabilir ve yazı yazmaya başlayabilir. Blog ismini de istediğiniz bir ismi yazarak oluşturabilirsiniz. WordPress, blog hesabı almak için iyi bir başlangıç olabilir; çünkü WordPress’in ücretsiz sağladığı çok iyi bir alt yapısı vardır ve eklentilerin gelişmiş olması da çok büyük avantajdır. Diğer bir alternatif de Google’ın blog sitesi blogger’dır. Blogger’a da aynı şekilde Google hesabınız varsa, bu hesabınızla giriş yapıp kendi bloğunuzu oluşturabilir ve blog dünyasına adım atabilirsiniz.

Dünya’da milyonlarca blog var ve son zamanlarda bu sayı katlanarak artıyor. Şu anda 60 milyon WordPress bloğu kullanılıyor ve bu blogların çoğu profesyonel değil ve blogger’lar bloglarından para kazanamıyor; çünkü bloglar hem çok etkili değil; hem de ziyaretçi sayıları çok düşük. Peki ziyaretçi sayısı yüksek bir blog oluşturmak ve oluşturduğunuz bu bloglardan nasıl para kazanabilirsiniz, biraz inceleyelim.

Konumuz affiliate marketing yöntemiyle bloğumuzdan para kazanmak. Kısaca affiliate marketing hakkında da bilgi vermek istiyorum. Affiliate marketing hakkında bir çok tanım vardır; fakat bu kavramı en iyi anlatan tanım satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı kavramını Google Adwords hizmeti örneğiyle çok net bir şekilde açıklayabiliriz. E-Ticaret siteniz var ve ürünlerinizi satmak istiyorsunuz ve bunun için Google Adwords’ten hizmet satın alıyorsunuz. Örnek olarak E-Ticaret sitenizde iPhone satıyorsanız, arama kelimesi olarak iPhone’u seçiyorsunuz ve kullanıcılar Google’da iPhone yazdığında, sizin siteniz en üstte çıkıyor ve kullanıcı bu linke tıklayarak sitenize geliyor ve sizde satış işlemini gerçekleştiriyorsunuz.

Yukarıdaki süreç tamamen bir affiliate marketing.  Google size satış ortaklığı sunuyor ve sitenize müşteri yollayarak sizin satış ortağınız oluyor. Affiliate marketing’i kendi bloğunuzda da uygulayabilirsiniz. Örnek olarak benim yaptığım gibi teknoloji bloğu oluşturmuş ve teknolojiyle ilgili yazılar yazıyorsanız, konuyla ilgili şirketlere satış ortaklığı teklif edebilirsiniz. Yazdığınız yazıların bir kısmını satış ortaklarınızın ürünleri hakkında yazabilirsiniz. Örnek olarak Turkcell’e satış ortaklığı konusunda anlaştıysanız, Turkcell’in ürünleri hakkında bilgilendirici yazılar yazabilirsiniz. Başlık : “Turkcell’lilerle 10.000 SMS sadece 10 TL” gibi, ve emin olun bu başlık Turkcell’in işine yarayacaktır.

Uzmanlara göre, eğer bloğunuzu paraya çevirmek istiyorsanız, en önemli şey okunabilir ve faydalı içerik oluşturmaktır. Bu içerik kaliteli de olmalıdır ki, insanların dikkatini çeksin ve güvenini kazansın. İnsanlar sizin yazılarınızı okurken bilgilenirken, size olan güvenleri de artacaktır. Blogger’lık basit bir şey değildir ve zaman harcayıp yazı yazıyorsanız ve bloğunuz için içerik oluşturuyorsanız, asla basite kaçmayın ve insanların ihtiyacı olan gerçek bilgileri onlara sunun. Ayrıca bir önemli detayda, bloğunuzun içeriğiyle ilgili satış ortaklığı yapın. Teknoloji bloğunda yazı yazıyorsanız, deterjan firması hakkında yazı yazıp kendinizi komik duruma düşürmeyin:)

Aşağıdaki maddeleri uygulayarak affiliate marketing yöntemlerini sitenize entegre edebilirsiniz :

1. İçeriğinizle İlgili Affiliate Marketing Programları Tercih Edin

Affiliate marketing’de sistem, kullanıcıların sizin bloğunuza gelmesiyle başlıyor ve içeriği okurken ilgili satış ortağının linkine tıklayarak firmanın sitesine gidiyor. Siz de bu  tıklama başına bir ücret alıyorsunuz. Bu ücret satış ortağınızla yaptığınız anlaşmaya göre değişebilir; fakat Google Adsense’si sitenize entegre etmişseniz tıklama başına maliyetler oldukça düşük. Site trafiğiniz yüksek olmalı ve tıklama, görüntüleme sayısı fazla olmalı ki, iyi bir gelir elde edebilesiniz.

Burada en önemli detay blog sitenizin içeriğiyle ilgili bir satış ortaklığı programı gerçekleştirerek para kazanabilirsiniz. Örnek olarak arabalarla ilgili teknik konularda blog yazıyorsunuz ve satış ortaklığı programınızı Mini Cooper’la yaptınız. Bloğunuzda Mini Cooper’la ilgili bilgiler verebilirsiniz, ayrıca insanların işine yarayacak önemli bilgileri onlarla paylaşarak güvenlerini kazanabilirsiniz. Size güvenen ziyaretçileriniz de zamanla siteyi tekrar ziyaret ederler ve size trafik oluştururlar.

Amazon’un böyle bir programı var. Ayrıca LinkShare gibi siteler de affiliate marketing programları sayesinde size para kazandırabilir. Kendiniz de doğrudan firmalarla görüşüp onların ürünleriyle ilgili programlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir önemli detay da kendinizi kısıtlamayın ve tekrar etmeyin. Devamlı geliştirin ve okuyuculara sıkıcı gelen unsurlardan uzak durun.

2. Diğer Affiliate Marketing Servislerine Üye Olun

Bloğunuz çok fazla ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor ve Google’ın verdiği para sizi tatmin etmiyorsa, o zaman farklı seçeneklere yönelebilirsiniz. Örnek olarak yukarıda isimlerini verdiğim LinkShare, Amazon, Viglink gibi sitelere yönelebilirsiniz. Bu sitelere üye olarak sitenize reklam alabilir ve tıklama başına para kazanabilirsiniz.

VigLink çok ilginç bir site ve çalışma prensipleri açısından oldukça etkili. Örnek olarak bloğunuzda VigLink’e kayıtlı bir affiliate programın ürününden bahsettiğiniz anda otomatik link veriyor ve linke tıklayıp siteye ziyaret gerçekleştiğinde sizin hesabınıza para aktarılıyor. Oldukça güzel ve güçlü bir özellik. Ayrıca VigLink, bloğunuzda yazdığınız yazıda unuttuğunuz linkleri de otomatik olarak ekleyebiliyor.

Blog sitenizin içeriği çok çeşitliyse, VigLink’i seçebilirsiniz.

3. Faydalı İçerik Üretin

Blog dünyası hızla gelişiyor ve milyonlarca insan blog yazıyor. Blog sayılarının artması da çeşitliliğe neden oluyor ve ortaya çok farklı içeriklere sahip bloglar çıkıyor. Blogların bir kısmıda inceleme sitelerinden oluşuyor. Örnek olarak iPhone 5 çıktığı zaman ya da yeni bir teknolojik aygıt satışa sunulduğu zaman bu siteler tarafından inceleniyor ve kullanıcılar da bu siteleri ziyaret ederek bilgi sahibi oluyor.

Ziyaretçiler bu siteleri arama motorlarından buluyor ve siteyi ziyaret ediyor. Sitenize gelen ziyaretçinin hayal kırıklığına uğramaması çok önemli. Ayrıca sitenizdeki içerikler de arama motorlarındaki linklerle uyumlu olmalı. Ayrıca ziyaretçilere sunduğunuz içerik kaliteli ve tatmin edici olmalı. Yani iPhone’la ilgili bir inceleme yazısı yazıyorsanız, çok detaylı ve bilgilendirici bir yazı yazmalısınız.

Affiliate marketing’de satış ortaklığı yaptığınız firmanın ürününü ziyaretçilerin gözüne sokmamalısınız. Bu durum onların siteden hızlı çıkmasına neden olur. Ürettiğiniz içerik ve verdiğiniz link birbirleriyle örtüşüyor olması gerekiyor ve doğru zamanda doğru ürünü önermelisiniz. Örnek olarak iPhone camının çizilmesiyle ilgili bir yazıda, çizilmez ekran koruyucu linki yerleştirebilirsiniz. Ya da iPhone düşme testiyle ilgili bir video yayınlıyorsanız, burada iPhone kılıfın linkini koyabilirsiniz. Birbirleriyle uyumlu ve insanların ilgisine hitap eden ihtiyaç duyduğu linkleri vermeniz çok önemlidir.

Sonuç olarak öncelikli bilgilendirici ve ziyaretçilerin faydalanabileceği bir site oluşturmanız gerekiyor. Öncelik olarak para kazanmaya odaklanmayın; bilgi vermeye odaklanın. Sonrasında ise bloğunuzu sürekli ziyaret edecek fanlar oluşturun ve devamlı güncel tutun. Örnek olarak macrumors.com. iPhone, iPad ve iPad mini gibi Apple ürünleri hakkında en güncel bilgileri veren sitedir ve oldukça fazla fan’ı vardır. Aynı şekilde Samsung hakkında söylenti içeriği oluşturan siteler de mevcuttur ve bu siteler oldukça popülerdir. Kaliteli ve bilgilendirici içerik her zaman kazandırır. Kolay gelsin.

 


Blog Yazılarınızdan Affiliate Marketing Yöntemiyle Para Kazanın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor