Apple MacBook Pro ve Air SSD Disk, Retina Ekran ve Yeni İşlemcisiyle Daha Güçlendi

Apple, bugün yaptığı açıklamayla MacBook Pro ve Air modellerini güncellediğini duyurdu. Web sitesinden yapılan açıklamaya göre Apple, MacBook Pro modeline retina ekran  SSD disk ve işlemci yeniliği yaptı. Yapılan donanımsal güncellemeyle MacBook’lar daha performanslı hale geldi.

Apple her zaman felsefe olarak sadeliği kendine felsefe edinmiştir ve Apple ürünleri her zaman stabil çalışan bir yapıya sahiptir. Apple’ın ürettiği Mac ve MacBook’lar, PC’lere kıyasla donanımsal açıdan biraz daha geriden gelmektedir. Bu aradaki farkı kapatmak için Apple, daha uyumlu çalışan donanımları birleştirerek, çok daha stabil çalışan sistemler oluşturma yoluna gitmiştir.

Apple, son zamanlarda daha radikal kararlar alıyor ve kaliteyi, hızlı ve performansla birleştirerek adeta rakiplerinin sabrını zorluyor. Apple’dan gelen son açıklamalara bakılırsa MacBook Pro ve Air modellerinde çok ciddi yeniliklere gitti. 13 inç MacBook Pro’da retina ekran kullanıldı ve 2.6 GHz işlemciyle güçlendirildi. 15 inç MacBook Pro’lar ise 2.4 ve 2.7 GHz işlemcilerle güçlendirildi. Ayrıca MacBook Pro’nun en üst modeli 16GB RAM’le desteklendi. MacBook’lara bir yenilik de SSD disklerin kullanılmasıyla geldi. Güncellenmiş MacBook’larda SSD disk kullanılacak.

256GB’lık SSD disk kullanılan MacBook’un fiyatı 1399 dolardan satışa çıkacak. 13 inç retina ekrana sahip MacBook’lar ise 1499 ve 1699 dolardan satışa sunulacak. Retina ekranlı 13 inç MacBook Pro’lar ise özelliklerine göre 1.699 ve 1.999 dolardan  satışa sunulacak. Apple’ın en üst versiyon MacBook’ları ise 2.199 ve 2.799 dolardan satılacak. En üst seviyedeki MacBook’larda i7 işlemci, retina ekran ve SSD disk standart olacak ve bu özellikleriyle MacBook’lar piyasadaki en iyi bilgisayarlar arasında yerini alacak.

Apple’ın duyurduğu bir yenilik de hafıza artırımıyla ilgili. Apple kullanıcılarına depolamayla ilgili yeni opsiyonlar sunacak. Satın aldığınız MacBook Pro’nun disk kapasitesini artırmak isterseniz 200 $ ödeyerek 512 GB’ta çıkarabilirsiniz. Eğer depolama kapasitesini 768 GB’ta çıkarmak isterseniz 300 $ ödemeniz gerekecek. Ayrıca Apple, MacBook satın alanlara 14 gün içinde para iadesi garantisi verecek. Apple, piyasayı daha da zorluyor ve fiyatlarını biraz daha aşağı çekerek orta segmente kayıyor ve bu hamle orta segmentte bulunan markaları da zor durumda bırakacağı benziyor. Ayrıca Microsoft’un Surface tabletleri piyasaya sürmesi de, Apple’ın böyle bir hamleye başvurduğunun açıklaması olabilir.


Apple MacBook Pro ve Air SSD Disk, Retina Ekran ve Yeni İşlemcisiyle Daha Güçlendi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor