Google Başkanı 2.5 Milyar Dolarlık Hissesini Satışa Çıkaracak

Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, Google’da sahip olduğu yüzde 42′lik bir orana denk gelen 3.2 milyon hissesini satışa çıkarmayı planlıyor. Satışa sunulacak hisselerin toplam değeri 2.5 milyar dolar ve bu hisseler A klasmanında. Bu hisselerin satışının gerçekleşmesinin ardından Schmidt, Google’daki çoğunluk hisselerini kaybedecek.

Google dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden bir tanesi ve yaklaşık değeri 250 milyar dolar. Şirketin toplam değerini düşünürsek Schmidt’in satacağı hisselerin çok da önemli bir rakam tutmadığını düşünebiliriz. Yapılan açıklamalara göre Eric Schmidt’in Google’da 7.6 milyon A ve B klasında hissesi mevcut ve bu hisselerin toplam değeri 2.5 milyar dolar ediyor. Bu hisselerin oranı Google’ın toplam hisse değerinin yüzde 2.3′üne denk geliyor.

Eric Schmidt’in sahip olduğu hisselerin diğer bir önemi de karar alma aşamasında yüzde 8.2 bir öneme sahip.  Google kurucusu Sergey Brin’in hissesi ise yüzde 8.5 karar alma hissesi. Google’ın diğer bir kurucu ortağı olan Larry Page’in elinde ise yüzde 8.7 karar alma hissesi mevcut.

Google yönetim kurulu başkanı Schmidt’in sahip olduğu hisselerini satmasının nedeninin ne olduğu henüz net değil; fakat Schmidt’in farklı alanlara yatırım yapacağı söylentiler arasında. Schmidt sahip olduğu hisseleri satarak Google’da sahip olduğu karar alma gücünü de yitirecek. Bu haberden Google’da farklı stratejiler mevcut ve değişimin sinyallerini alıyoruz diyebiliriz.

Aşağıdaki linke tıklayarak duyuruyu görebilirsiniz :

Google hisse satışı duyurusu


Google Başkanı 2.5 Milyar Dolarlık Hissesini Satışa Çıkaracak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor