Apple Amerika'da En Çok Satan 5 Mobil Telefon İçinde İlk 3'te

Apple ve Samsung arasında kıyasıya rekabet yaşanmakta ve bu rekabet patent savaşlarından sonra, satış rakamlarına da yansımış durumda. Apple, son gelen açıklamalara göre Amerika’daki satış rakamlarında ilk 5 mobil telefon arasında ilk 3′e yerleşti ve Samsung’un önüne geçerek, son zamanlarda kolay başarılamayacak bir pazar payı elde etti.

2012′nin son çeyreğinde gelen satış rakamlarından sonra iPhone 5, iPhone 4S ve iPhone 4 modelleriyle ilk 5′te üç telefonla yer aldı. Sırasıyla birinciliği iPhone 5, üçüncü iPhone 4S ve dördüncülüğü iPhone 4 aldı. Ayrıca Apple en iyi akıllı telefon üretici ödülüne de sahip oldu. Apple % 39 pazar payına sahip olarak Amerika’da liderliğe yükseldi. Samsung ise % 30′luk pazar payıyla ikinci sıraya yerleşti.

Özellikle iPhone 4 satışları son çeyrekte yüzde 79 artış gösterdi. iPhone 4S satışları ise yüzde 43 artış gösterdi. Aynı şekilde iPhone 5 satışları da yüzde 43 olarak gerçekleşti. Satış rakamlarına baktığımızda Apple’ın elde ettiği bu başarıyı küçümsenmeyecek bir başarı olarak değerlendirebiliriz. Apple’ın rakibi Samsung ise işini çok ciddiye alıyor ve 2011′de yüzde 21 olan satış rakamını; yüzde 9′luk bir artışla yüzde 30′a yükseltti.

Mobil işletim sisteminde de durum farklı değil. Apple’ın işletim sistemi iOS yüzde 60′lık payla birinci sırada. Ardından Samsung’un da kullandığı Google’ın işletim sistemi Android yüzde 24 pazar payıyla ikinci sırada. iOS işletim sistemi kullanım oranı iPhone 5′in çıkmasıyla yüzde 28 gibi bir oranda artış gösterdi. Bu rakamlara baktığımızda Apple’ın iPhone 5′i piyasaya çıkarmakla aslında ne kadar doğru bir iş yaptığını görüyoruz. Galaxy S3′ün piyasaya çıkmasıyla Apple biraz zorlandı; fakat iPhone 5′le kazandığı ivme sayesinde biraz rahat nefes alarak yüzde 66 web trafiğini eline geçirdi.

Noel tatilinde gelen satışlar da Apple’ın yüzünü güldürdü. Apple 47.8 milyon iPhone, 22.9 milyon iPad sattı. Bu satışlar çok kısa bir zamanda gerçekleştiği için Apple’ın başarı oranlarına etki etti ve şirketin iyi bir kar marjı yakalamasını sağladı ve Amerika’nın en iyi mobil telefon üreticisi ünvanını almasına neden oldu.


// ]]>


Apple Amerika'da En Çok Satan 5 Mobil Telefon İçinde İlk 3'te

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor