Bu Mini 4 Pervaneli Helikopter Kamerayla Havadan Çekim Yapabilirsiniz

Bulunduğumuz çağın teknoloji çağı olduğunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Geçmişte, matbaanın bulunmasından sonra nasıl her şey değiştiyse; buharlı makinelerin sanayi üretiminde kullanımında üretimin şekli nasıl değiştiyse, içinde bulunduğumuz teknoloji devrimi çağında da her şey değişiyor ve yeniden şekillendiriyor.

Geçmişte havadan çekim yapmak çok maliyetli ve bir o kadar da zordu. Çekim yapmak için bir helikopteri uçurmak binlerce dolara mal olabiliyordu. Bunun yanında kameralar da çok gelişmiş değildi ve havadan iyi bir çekim yapmak için çok daha profesyonel kameralara ihtiyaç duyuyorduk. İşte bu noktada teknolojiye teşekkür etmek gerekiyor; çünkü bizi aşırı maliyetten kurtardı. Ayrıca yeterli bütçemiz olmadığı için, çekmeyi düşündüğümüz projelerimizi hayata geçirme imkanı verdiği için de ayrıca teşekkür etmeliyiz.

İşte ucuz bir maliyetle çekim yapmanızı sağlayacak projenin ismi quadcopter ( 4 pervaneli helikopter ). Bu mini araç sayesinden istediğiniz çekimleri rahatlıkla yapabileceksiniz. Hatta ulaşamadığınız bir çok noktada bu helikopterle çekim yapabileceksiniz. Ürünün ismi MeCam ( Ben Kamera ) ve San Francisco temelli Always Innovating isimli bir firmanın geliştirdiği bir ürün. Quadcopter 14 sensörlü bir bataryaya sahip ve teknolojik olarak sesle, iPhone, iPad gibi mobil cihazlarınızla kontrol edebiliyorsunuz.

Quadcopter’e go dediğinizde çalışmaya başlıyor ve uçuyor. Down dediğinizde ise inişi gerçekleştiriyor ve sistemi kapatıyor. Quadcopter şu an geliştirme aşamasında ve önümüzdeki yıllarda seri üretimi yapılarak raflarda yerini alacak ve fiyatı ise 49 dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu fiyat temel versiyon ve standart kameralı donanım fiyatı. Quadcopter’de kullanılacak kamera teknolojisinin daha gelişmiş olduğu modellerde fiyat da değişecek.

Cep telefonlarda bile şu an için 13 mega piksel fotoğraf çeken kameralar mevcut. Dijital fotoğraf makinelerinde çözünürlükler çok daha kaliteli ve yüksek. Bu tip küçük boyutlu helikopterler sayesinde maksimum 5 yıl içerisinde çok kaliteli HD görüntüler çekilebilecek ve teknoloji bize, çok daha ucuz bütçelerle kendi filmlerimizi ya da belgesellerimizi çekmemize imkan sağlayacak.

Not olarak: Kendi quadcopter’inizi yapmayı düşünürseniz aslında internette biraz araştırma yaparak gövde, pervane ve elektrikli motor gibi aksamları birleştirdikten sonra kendi orijinal quadcopter’inizi yapabilirsiniz. Ben araştırmaya çoktan başladım ve kendi quadcopterimi üretmeyi düşünüyorum.

Aşağıdaki videodan Quadcopter’in çalışmasını izleyebilirsiniz. Quadcopter’i üreten   Always Innovating isimli firmanın linkini aşağıda bulabilirsiniz :

https://www.alwaysinnovating.com/home/


Bu Mini 4 Pervaneli Helikopter Kamerayla Havadan Çekim Yapabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor