3 Boyutlu Yazıcı Form 1'in Seri Üretimine Başlanıyor

3 boyutlu yazıcılar geleceği şekillendirecek en önemli teknolojik gelişmelerden ve 3 boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasıyla kendi kupamızı, hatta model maketimizi bile üretebileceğiz. Gelecekte bu durum daha da ileriye gidecek ve kendi aracımızın parçalarını bile üretebilecek imkana kavuşacağız.

FormLabs’ın ürettiği 3 boyutlu yazıcı Form 1′i tanıtmıştık ve özelliklerinden bahsetmiştik. Kickstar açık kaynak projesiyle başlayan proje meyvelerini verdi ve Form 1 isimli 3 boyutlu yazıcı ortaya çıktı. 3 Boyutlu yazıcılar yaklaşık 10 yıldır gündemde ve geliştirilme aşamaları 30 – 40 yıl öncesine kadar gidiyor. 3 boyutlu yazıcıların teknolojik alt yapısı ve ARGE süreci çok maliyetli olduğu için şimdilik Üniversiteler, Devlet Kuruluşları ve Savunma Sanayi şirketleri tarafından geliştiriliyor.

Maliyetlerin yüksek olmasından dolayı 3 boyutlu yazıcıların seri üretimi yapılamıyordu; fakat FormLabs bu sorunu aştı ve Form 1 yazıcısının seri üretimine başlıyor. Seri üretime başlanmasının ardından 3 Boyutlu yazıcıların teslim tarihi Nisan sonu olarak duyuruldu. İlk etapta 1.000 adet Form 1 3 boyutlu yazıcı üretilecek. Daha sonraki aşamalarda sayı artarak üretim devam edecek.

Kickstar projesine başlandığında sadece 100.000 dolara ihtiyaç vardı ve bağış toplanarak bu projeye başlandı. 100k $ olarak hedeflenen projenin toplam  topladığı para 2.9 milyon dolar. Proje çok ilgi gördü ve hedeflenen tutarın çok üstünde toplanan para sayesinde proje hızlandı ve seri üretim aşamasına geçildi. Projenin şu an için patent sorunları mevcut; fakat çok kısa sürede bu sorunlar da aşılacak. Üretimin tamamlanmasının ardından üretilen yazıcılar ilk olarak Kickstar projesine para ödeyenlere teslim edilecek. Daha sonrasında ise son kullanıcılara satılacak.


3 Boyutlu Yazıcı Form 1'in Seri Üretimine Başlanıyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor