Dokunmatik Ekran T-Shirt'ler Birkaç Yıl İçinde Gerçek Olacak

Dokunmatik ekranların hayatımıza girmesinden sonra, elektronik cihazların kullanım alanları genişledi. Bu ekran teknolojileri bütün alanlarda hızla yaygınlaştı ve neredeyse her alanda standart hale geldi. Özellikle, bu ekranlar ilk olarak cep telefonları ve tablet bilgisayarlarda yaygın olarak kullanıldı. Sonrasında ise araçlarda ve beyaz eşyalarda kullanılmaya başladı. Bundan sonrası ise gelecekte dokunmatik ekranların tekstilde kullanılmaya başlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Akıllı Telefonlar Her Alanda Kullanılıyor

Günümüzde dokunmatik ekran akıllı telefonlarımız, tabletlerimiz sayesinde, sevdiklerimizle anlık iletişim kurabiliyoruz. Ayrıca bu cihazlar sayesinde müzik dinleyebiliyor, video izleyebiliyoruz. Veya haberleri ve güncel bilgileri anında ekranlarımızda görebiliyoruz. Hava sıcaklığı ve nem oranı gibi sağlığımızı etkileyecek her türlü doğa koşulunu da anında öğrenebiliyoruz.

Bu ekranlar bize her alanda yardımcı oluyor ve onlar bizim kutsal bilgi kaynaklarımız. İhtiyaç duyduğumuz bu ekranları her yerde kullanamıyoruz ve bu bizim için büyük bir dezavantaj.  Tatile çıktınız ve denizde ailenizle vakit geçiriyorsunuz, fakat bir taraftan da maillerinize bakmanız gerekiyor! O zaman denizden çıkıp, kurulanmanız ve tabletinizi bu şekilde kullanmanız gerekiyor değil mi? Aslında günümüzde böyle yapmanız gerekiyor; fakat çok kısa bir süre sonra denizden çıkmanıza gerek kalmadan, t-shirt’ünüzdeki dokunmatik ekran sayesinde maillerinizi okuyabileceksiniz.

Kıyafetlerinizden Mesajlarınızı Okuyabileceksiniz

Evet yanlış okumadınız, çok kısa bir sürede her türlü kıyafetin üzerinde bu ekran teknolojileri kullanılacak.  Under Armour isimli spor giyim firması bu teknoloji üzerinde uzun süredir çalışıyor ve çok kısa bir süre sonra bu tür teknolojileri kullanabileceğiz. Armour39 projesiyle firma, atletlerin performanslarını izleyen bir sistem geliştiriyor. Bu sistem sayesinde atletlerin kalp atışları, kas güçleri, terleme ve vucut ateşi, kalori harcama oranı gibi önemli bilgileri takip ediliyor.

Kalp Atışlarınızı Takip Edebileceksiniz

Armour 39 performans izleme kiti kol saati, gövdeye ya da kola bağlanan sensörlü bir bant ve yazılımdan oluşuyor. Yazılım iOS üzerinden kullanılabiliyor. Spor veya turnuva esnasında, sporcuyu izleyen sistem sayesinde sporcunun harcadığı kalori, kalp atışları gibi veriler takip ediliyor ve sporcunun performansı hesaplanıyor. Eğer sporcunun kalp atışlarıyla ilgili bir sorun ya da dengesizlik varsa sistem sporcuyu ve koçunu uyarıyor. Bu sistem sayesinde sporcuların performansları artılıyor.

Entegre GPS Sayesinde Kaç Km Yürüdüğünüzü Hesaplayabileceksiniz 

Armour39 sisteminin geliştirilmesi hala devam ediyor ve çok kısa bir süre sonra GPS’ten izleme ve kendi kendini şarj edebilir bir sistemle desteklenecek. Bu projenin en önemli özelliği ise dokunmatik ekran teknolojisinin direk sporcunun giydiği kıyafetin üzerinde kullanılması. Örnek olarak dalgıçsınız ve denizin altına daldınız, bu esnada vucut sıcaklığınızı bu sistem sayesinde ölçebilirsiniz ve kolunuzdaki ekrandan vucut sıcaklığını, basınç değerlerini anlık olarak görebilirsiniz. Ayrıca dokunmatik ekran sayesinde su üstünde size destek veren ekiple haberleşebilir ve herhangi bir sorun olduğunda uyarı gönderebilirsiniz.

Spor Dünyasını Kökten Değiştirecek

Bu sistem gelecekte bütün spor dünyasını kökten değiştirecek ve sporcuların performanslarını izlemek çok daha kolay ve pratik hale gelecek. Bu tip sistemler diğer spor firmaları tarafından da geliştiriliyor. Örnek vermek gerekirse Nike FuelBand da aynı mantıkta geliştirilen bir sisteme sahip. Nike bu alanda öncü firmalardan birisi ve sporcuların performanslarını izlemek ve onları GPS üzerinden takip eden sistemlere sahip ve bu sistemleri daha da geliştiriyor. Aşağıdaki video size sistemin nasıl olacağı konusunda çok önemli bir vizyon sağlayacaktır.

Projenin sitesine gitmek için tıklayınız

 


Dokunmatik Ekran T-Shirt'ler Birkaç Yıl İçinde Gerçek Olacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor