iTunes U 1 Milyar Kez İndirildi ve Rekor Kırdı

Apple’ın popüler online dijital eğitim kataloğu iTunes U 2.5 yıllık bir serüveni olmasına rağmen 1 milyar ke indirilerek bir rekora im a attı. Apple yaptığı açıklamayla iTunes U’nun bu rakama 2.5 yılda ulaştığını açıkladı.


Apple, iTunes ya ılımını duyurduğunda, hiç kimse Apple’ın farklı bir ticaret platformu oluşturduğunu fark edemedi. iTunes’un sadece telefonla bilgisayarı entegre eden bir ya ılım olacağını düşünenler, amanla bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anladı. Bugün Google’dan gelen açıklamadan da bunu çok net anlıyoru ki, Google da mü ik sektörüne giriyor.


Aslında bu durumu şu şekilde ö etleyebiliri . Apple, iTunes’u dijital medya satışı yapmak için tasarlamıştı ve Apple bir noktaya gelene kadar hiç kimse farkında olmadı. Ancak mobil ciha ların satışlarının artması pa ardaki pastanın ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasına neden oldu. Akıllı telefonların sayısının hı la artmasıyla da mü ik satışlarının yanında uygulama satışlarından da çok ciddi ka ançlar elde edildi.


iTunes U öğretmenlerin eğitimsel içerikleri yayınlandıkları bir platform. Öğretmenler iTunes aracılığıyla ürettikleri eğitimsel materyalleri yüklüyorlar ve öğrencilerin daha hı lı bir şekilde eğitim almasını sağlıyorlar. Bu platform birçok medya formatını destekliyor. Video, Ses dosyası ve pdf dosyalarını sisteme yükleyebiliyorsunu . Hatta bu ya ılım sayesinde internet ü erinden kurs bile açabiliyorsunu . Öğrenciler kursa abone olup eğitim alabiliyorlar.


Sistemde ortalama 1.200 üniversite kayıtlı ve bu kurumlar eğitim materyallerini iTunes U aracılığıyla öğrencilerine ulaştırıyorlar. Bu üniversiteler arasında Yale, MIT, Oxford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri yer alıyor. Sistemi sadece üniversiteler değil, ilköğretim okulları ve ö el kurslar da kullanıyor. iTunes 30′dan fa la ülkede kullanılıyor ve Amerika’da kullanım oranı yü de 40. Apple’ın el attığı neredeyse her proje çok başarılı oluyor ve iTunes da bunlardan bir tanesi.



iTunes U 1 Milyar Ke İndirildi ve Rekor Kırdı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor