Yahoo 1.1 Milyar $'a Tumblr'ı Satın Alacak

Yahoo CEO’su Marissa Mayer Tumblr’ı satın almak için yönetim kurulunu harekete geçirdi. 1.1 Milyar $’a gerçekleşecek satın alma için görüşmeler başladı.


2012 – 2013 sezonunda online satın almalar gündemde ve Google, Yahoo, Facebook gibi internet devi şirketleri birer birer yeni girişimleri bünyelerine katıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Google, hem teknoloji kökenli; hem de yazılım kökenli birçok firmayı bünyesine kattı. Aynı şekilde Facebook’ta yeni firmaları satın alarak bünyesine katıyor.


Yahoo da gözlerini Tmblr’a dikti ve CEO Mayer yönetimi kurulunu bu satın almayı ikan etmek için pazar günü toplantıya çağırdı. Yahoo bu satın almaya çok ciddi yaklaşıyor ve gözünü Tmblr’a dikmiş durumda. Pazar günü gerçekleşecek toplantıda Yahoo bu satın alma için 1.1 Milyar $’ı resmen Tmblr için onaylayacak.


2007′den beri fonlardan dolayı Tmblr’ın değeri şimdiye kadar 125 Milyon $ rakamına ulaşmıştı. Firmanın en yüksek değeri ise 800 Milyon $ olarak gösteriliyor. comScore’a göre Tumblr’ın aylık ziyaretçisi 117 Milyon. Sitenin 107.8 milyon blog yayını ve 50 milyon yazı yayını var. Firma geçtiğimiz yıl reklam gelirlerinden 13 milyon $ kazandı ve bu sene reklam gelirleri 100 milyon $ olarak bekleniyor.






Related-items



 


 



Yahoo 1.1 Milyar $'a Tumblr'ı Satın Alacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor